Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/87138/e-muskas-ir-vel-iaudrino-internautus-vienas-jo-sprendimas-sukele-diskusiju-audra-sulauke-net-ir-kaltinimu/spausdinti/

E. Muskas ir vėl įaudrino internautus: vienas jo sprendimas sukėlė diskusijų audrą, sulaukė net ir kaltinimų

Publikuota: 2023-05-11 07:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Naujausiame „Twitter“ verifikavimo politikos pakeitime milijardierius verslininkas Elonas Muskas išgelbėjo kai kurias savo mėgstamiausias asmenybes, įskaitant garsųjį amerikiečių rašytoją Stepheną Kingą ir krepšinio legendą LeBroną Jamesą.

E. Muskas ir vėl įaudrino internautus: vienas jo sprendimas sukėlė diskusijų audrą, sulaukė net ir kaltinimų

JAV milijardierius E.Muskas asmeniškai sumokėjo už jų mėlynąsias varneles socialinių tinklų platformoje, kuri neseniai pašalino mėlynus patvirtinimo ženklelius daugeliui žinomų asmenybių, įskaitant Billą Gatesą ir Bolivudo žvaigždę Shahą Rukhą Khaną.

Naujojoje „Twitter“ politikoje nurodoma, kad vartotojai turi užsiprenumeruoti mokamą paslaugą „Twitter Blue“, kad gautų mėlyną patvirtinimo ženklelį. Tačiau panašu, kad kai kurioms įžymybėms ši politika netaikoma. Stephenas Kingas neseniai savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad jis neužsiprenumeravo „Twitter Blue“, tačiau savo paskyroje turi mėlyną varnelę. Muskas į jo žinutę atsakė: „Prašau, namaste“.

LeBronui Jamesui, kuris anksčiau pareiškė, kad nemokės už verifikavimą, taip pat buvo pasiūlyta nemokama „Twitter Blue“ prenumerata. Jo patarėjas žiniasklaidai patvirtino, kad jis nemokėjo už verifikavimą. Nepaisant to, jo „Twitter“ profilyje vis dar yra mėlynas ženklelis, nurodantis, kad jis yra verifikuotas.

Šis įvykis iškėlė klausimų apie „Twitter“ verifikavimo politiką ir tai, ar įžymybėms taikomas lengvatinis režimas. Kai kurie vartotojai kritikavo bendrovę sukūrus dviejų pakopų sistemą, kurioje paprasti vartotojai turi mokėti už verifikavimą, o įžymybės jį gauna nemokamai.

Ši situacija pabrėžia socialinių tinklų platformų politikos ir reikalavimų vykdymo skaidrumo svarbą. „Twitter“ privalo išspręsti šiuos klausimus ir paaiškinti savo politiką dėl visų

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!