Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/87039/indijoje-uzfiksuotas-tragiskas-incidentas-sprogus-xiaomi-ismaniajam-telefonui-zuvo-zmogus/spausdinti/

Indijoje užfiksuotas tragiškas incidentas: sprogus „Xiaomi“ išmaniajam telefonui – žuvo žmogus

Publikuota: 2023-05-04 09:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Internete kartais pasirodo įvairios istorijos, kuomet sprogsta vieno ar kito gamintojo išmanusis telefonas. Nors gamintojai deda didžiules pastangas, kad tokių istorijų išvengti, tačiau ne visada tai pavyksta. Iš Indijos atskriejusi istorija yra bene liūdniausia, kas įvyko per pastaruosius keletą metų.

Indijoje užfiksuotas tragiškas incidentas: sprogus „Xiaomi“ išmaniajam telefonui – žuvo žmogus
Asociatyvi nuotr.

Balandžio 24 dieną, Indijoje, užfiksuotas incidentas kurio metu sprogo „Xiaomi“ sukurtas išmanusis telefonas. Remiantis naujausia informacija, naudojimosi metu sprogo „Redmi Note 5 Pro“ modelis, o šis incidentas pareikalavo aštuonerių metų mergaitės gyvybės. Policija šiuo metu aiškinasi įvykio aplinkybes, tačiau pažymima, kad įvykio metu telefonas nebuvo įkraunamas.

Pranešama, jog išmanusis telefonas perkaito, todėl įvyko sprogimas, kuris mergaitei buvo mirtinas. Teismo medicinos ekspertų komanda pasidalijo savo preliminariomis išvadomis su vietos policija ir surinko nuolaužas iš įvykio vietos, kad galėtų atlikti išsamesnį tyrimą. Policijos duomenimis, mergaitė dėl sprogimo patyrė sunkius veido sužalojimus, o taip pat ir stipriai sužeista ranka.

Kaip teigia žuvusio mergaitės tėvas, namuose tuomet buvo jis, jo dukra ir močiutė. Pastaroji pasakojo, kad vaikas žaidė įvairius žaidimus, gulėdamas po antklode. Ji nuėjo į virtuvę pasiimti maisto, o grįžusi išgirdo stiprų sprogimą ir tik tada aptiko kraujo klane gulinčią anūkę. Tačiau taip pat teigiama, kad sprogimas galėjo įvykti jai ilgai žiūrint vaizdo įrašus telefone.

Teigiama, kad vietos policija aktyviai tiria bylą ir stengiasi nustatyti mobiliojo telefono gedimo priežastį. Tikėtina, kad surinkus nuolaužas ir atlikus išsamią prietaiso ekspertizę bus gauta vertingų įžvalgų apie įvykius, dėl kurių Thiruvilwamaloje tragiškai žuvo jaunas žmogus.

Neilgai trukus, į šią situaciją sureagavo ir „Xiaomi“ atstovai, kurie išplatino pranešimą. Jame teigiame, kad bendrovės prioritetas yra klientų saugumas, todėl į tokius įvykius žiūrima labai rimtai.

„Xiaomi India“ itin svarbus klientų saugumas, todėl į tokius dalykus žiūrime itin rimtai. Šiuo sunkiu metu palaikome šeimą ir tikimės, kad padėsime jai visais įmanomais būdais. Įvykęs incidentas yra tiriamas, o mes bendradarbiausime su valdžios institucijomis, kad nustatytume tikrąją incidento priežastį, ir remsime juos visais reikiamais būdais“, – teigiama kompanijos pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!