Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/86608/norvegijos-ginklu-gamintojas-tiktok-duomenu-centras-riboja-energija-amunicijos-gamybai/spausdinti/

Norvegijos ginklų gamintojas: „TikTok“ duomenų centras riboja energiją amunicijos gamybai

Publikuota: 2023-03-29 18:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Norvegijos gamintojos „Nammo“ vadovas sako, kad planams didinti gamybą didžiausioje gamykloje įtakos turi netoliese esančio duomenų centro poreikiai, praneša „The Guardian“.

Norvegijos ginklų gamintojas: „TikTok“ duomenų centras riboja energiją amunicijos gamybai
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Vienas didžiausių Europos šaudmenų gamintojų pareiškė, kad pastangas patenkinti dėl karo Ukrainoje išaugusią paklausą stabdo naujas „TikTok“ duomenų centras, kuris monopolizuoja elektros energijos tiekimą regione.

Norvegijos vyriausybei bendrai priklausančios bendrovės „Nammo“ vadovas sakė, kad planuojama didžiausios gamyklos centrinėje Norvegijoje plėtra įstrigo dėl energijos pertekliaus trūkumo, nes naujojo „TikTok“ duomenų centro statyba sunaudoja vietos regiono elektros energiją.

„Esame sunerimę, nes matome, kad mūsų augimui ateityje kels iššūkį kačių vaizdo įrašų saugojimas“, – laikraščiui „Financial Times“ sakė Mortenas Brandtzægas.

Pasak M. Brandtzægo, artilerijos šovinių paklausa yra 15 kartų didesnė nei įprastai, o Europos amunicijos pramonė turi investuoti 2 mlrd. eurų į naujas gamyklas, kad patenkintų Ukrainos poreikius.

Kai kuriais skaičiavimais, Ukraina per dieną iššaudo 6-7 tūkst. artilerijos ir po daugiau nei metus trukusio karo susiduria su amunicijos trūkumu.

Europos Sąjungos vadovai paskelbė programą, pagal kurią iš 1 mlrd. eurų fondo bus kompensuojamos išlaidos šalims, siūlančioms artilerijos šaudmenis Ukrainai, o dar 1 mlrd. eurų bus skirta šaudmenų gamybos pajėgumams visame bloke didinti.

Tačiau atrodo, kad „Nammo“ planai plėsti savo didžiausią gamybos įmonę susidūrė su „TikTok“ pastangomis pagerinti savo įvaizdį didėjančio draudimų skaičiaus visame pasaulyje akivaizdoje, vietoje talpinant daugiau europiečių duomenų.

„TikTok“ kovoja su siūlomu nacionaliniu draudimu JAV, kur ji jau uždrausta daugumoje valstybinių įrenginių.

Jungtinės Karalystės vyriausybė, Europos Komisija ir Europos Parlamentas taip pat neseniai uždraudė naudoti „TikTok“ darbuotojų telefonuose, nes nerimauja, kad Kinijos vyriausybė gali rinkti bendrovės, kuri priklauso Kinijos įmonei „ByteDance“, naudotojų duomenis.

Pernai „TikTok“ pareiškė, kad kai kurie darbuotojai Kinijoje galėjo gauti Europos naudotojų duomenis, ir pripažino, kad darbuotojai naudojo jos pačios programėlę šnipinėdami žurnalistus, siekdami susekti informacijos nutekėjimą.

Tačiau praėjusią savaitę JAV Kongreso posėdyje bendrovės generalinis direktorius tvirtino, kad „TikTok“ yra visiškai nepriklausoma nuo Kinijos vyriausybės ir kad Kinijos valdžios institucijos neturi prieigos prie jos duomenų.

Tačiau, siekdama nuraminti Europos įstatymų leidėjus, „TikTok“ pareiškė, kad šiais metais pradės saugoti Europos naudotojų duomenis vietoje, o perkėlimas tęsis iki 2024 m. Bendrovė teigė, kad sumažins duomenų perdavimą už regiono ribų ir sumažins darbuotojų prieigą prie naudotojų duomenų viduje.

Bendrovė paskelbė planus atidaryti naujus duomenų centrus Airijoje ir Norvegijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!