Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/86590/dirbtinis-intelektas-sugeneravo-itin-realistiska-popieziaus-atvaizda-zmones-negalejo-patiketi-kad-tai-netikra/spausdinti/

Dirbtinis intelektas sugeneravo itin realistišką popiežiaus atvaizdą – žmonės negalėjo patikėti, kad tai netikra

Publikuota: 2023-03-28 18:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Socialiniuose tinkluose paplito dirbtinio intelekto sukurtas popiežiaus Pranciškaus atvaizdas, kuriame jis dėvi ilgą pūkinį paltą. Šis vaizdinys sukėlė vartotojams šoką ir sumišimą.

Nuotraukoje, sukurtoje dirbtinio intelekto generatoriaus, vaizduojamas Katalikų bažnyčios vadovas, vilkintis nepriekaištingą ilga paltą ant tradicinių baltų drabužių, su ant grandinėlės kabančiu kryžiumi ties krūtine.

Daugelis socialinės medijos naudotojų išreiškė sumišimą, ar ši stilinga nuotrauka yra tikra, ar suklastota, nes internetą pastaruoju metu gausiai užplūdo realistiški dirbtinio intelekto sugeneruoti kadrai, vaizduojantys garsius asmenis.

Popiežiaus atvaizdas sukurtas naudojant „Midjourney“ – dirbtinio intelekto įrankį, kuriuo galima sukurti nuostabiai tikroviškus netikrus vaizdus. Po to paveikslėliu buvo pasidalinta „Reddit“, o savaitgalį jis pateko į „Twitter“, kur dauguma žmonių pamanė, kad jis tikras.

Pastaruoju metu „Midjourney“ buvo naudojama kuriant realistinius buvusio prezidento Donaldo Trumpo suėmimo vaizdus. O D. Trumpas netgi pasidalijo netikru dirbtinio intelekto sukurtu vaizdu, kuriame jis klūpo ir meldžiasi. Iš pirmo žvilgsnio visi šie vaizdai atrodo taip, tarsi galėtų būti tikros nuotraukos. Tačiau visi jie yra kompiuteriu sukurtos tikrovės klastotės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!