Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/86348/muskui-nepavyks-ideti-mikroschemu-i-zmoniu-smegenis-eksperimentams-su-zmonemis-uzdegta-raudona-sviesa/spausdinti/

Muskui nepavyks įdėti mikroschemų į žmonių smegenis: eksperimentams su žmonėmis uždegta raudona šviesa

Publikuota: 2023-03-11 13:25
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV milijardieriaus Elono Musko valdoma bendrovė „Neuralink“ dar neseniai susidūrė su JAV transporto departamento įtarimais, o dabar sulaukė ir dar vieno smūgio. Smegenų implantus kurianti kompanija susiduria su problemomis gauti reikiamus leidimus.

Muskui nepavyks įdėti mikroschemų į žmonių smegenis: eksperimentams su žmonėmis uždegta raudona šviesa

Elono Musko valdoma sveikatos technologijų įmonė „Neurolink“ dar 2022 metų pabaigoje paskelbė, jog ketina išbandyti implantus su žmonėmis. Tačiau tokie bendrovės planai, bent jau laikinai, nevirs realybe. Pranešama, jog JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) nepatvirtino šių prietaisų, kurie kiek anksčiau pražudė kiaules, su kuriomis jie buvo testuojami.

„Pagrindiniai agentūros rūpesčiai dėl saugos yra susiję su prietaiso ličio baterija, mažų implanto laidų galimybe migruoti į kitas smegenų sritis ir ar ir kaip būtų galima pašalinti įrenginį nepažeidžiant smegenų audinio“, – atskleidžia „Reuters“ kalbinti buvę ir esami „Neuralink“ darbuotojai.

Teigiama, jog FDA nemano, jog implantuose naudojama akumuliatorių sistema tinkama veikti. Norėdami įrodyti šios sistemos tinkamumą naudoti, „Neuralink“ turėtų pateikti tai įrodančius dokumentus. JAV maisto ir vaistų administracijai nerimą kelia ir galimos rizikos, kurios iškiltų norinti pašalinti ar atnaujinti smegenų implantus. Priežastis ta, kad smegenų implantas turi mažyčius elektros laidus, kurie pasiekia paciento pilkąją medžiagą. Jie yra tokie maži, kad yra pavojus, kad jie gali nulūžti pašalinant.

Verta prisiminti ir tai, jog Elonas Muskas teigė, kad JAV maisto ir vaistų administracijos leidimą bendrovė gaus per šešis mėnesius. Teigiama, jog pavyks gauti reikiamus leidimus, „Neuralink“ pirmuosius produktus rinkoje gali pasiūlyti iki 2030 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!