Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/86338/dvi-kinijos-milzines-stojo-i-teisine-kova-xiaomi-sulauke-itin-nemaloniu-kaltinimu-is-huawei-vadovu/spausdinti/

Dvi Kinijos milžinės stojo į teisinę kovą: „Xiaomi“ sulaukė itin nemalonių kaltinimų iš „Huawei“ vadovų

Publikuota: 2023-03-09 12:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos technologijų milžinas „Huawei“ padavė į teismą savo konkurentą „Xiaomi“ už neteisėtą patentų naudojimą. „Huawei“ pateikė šią bylą Kinijos intelektinės nuosavybės tarnybai, kuri savo ruožtu nusprendė pradėti tyrimą. Ne paslaptis, jog bendrovė turi daugybę įvairių patentų, tačiau kai kurių jų naudojimas yra neteisėtas.

Dvi Kinijos milžinės stojo į teisinę kovą: „Xiaomi“ sulaukė itin nemalonių kaltinimų iš „Huawei“ vadovų

Kinijos technologijų kompanija „Huawei“ pažadėjo kovoti su visomis įmonėmis, nelegaliai naudojančiomis jos patentus. Tai, kad Kinijos intelektinės nuosavybės tarnyba nusprendė pradėti tyrimą dėl „Huawei“ patentų naudojimo rodo, kad teisinės kovos prasideda jau dabar. „Xiaomi“ sulaukė kaltinimų dėl keturių patentų neteisėto naudojimo.

Pranešama, kad dalis „Xiaomi“ pasisavintų patentų yra susiję su 4G arba LTE ryšio technologijomis, o kiti patentai susiję su įrenginių atrakinimo technologijomis bei kameromis.

Apie neteisėtą „Huawei“ patentų naudojimą, „Huawei Consumer Business Group“ generalinis direktorius Yu Chengdongas kalbėjo dar praėjusiais metais. Jau tuomet jis atkreipė dėmesį, jog kai kurios kompanijos neteisėtai naudojasi „Huawei“ patentais ir pastebėjo, kad nemažai jų nuolat kopijuoja bendrovės sukurtus dizaino, o taip pat ir funkcinius sprendimus. Jo teigimu, tokios kompanijos atsisako mokėti už „Huawei“ nuosavybės naudojimą, o lyg to būtų negana, dar ir pretenduoja į patentų nuosavybę.

„Huawei Consumer Business Group“ generalinio direktoriaus teigimu, tokie kai kurių gamintojų žingsniai yra gėdingi. Kiekvienas technologijų gamintojas turi visišką teisę apsaugoti savo intelektines savybes ir išsaugoti jos vientisumą. Įvairūs tyrimai ir sprendimų kūrimas reikalauja daug sunkaus darbo ir atsidavimo, o kiekviena įmonė turi teisę apsaugoti savo turtą, įsitikinęs Y. Chengdongas.

Į visą šią situaciją sureagavo ir „Xiaomi“ atstovai. Kinijos milžinės vadovai atskleidė, jog šiuo metu yra deramasi dėl patentų licencijavimo. Kompanijos išplatintame pranešime teigiama, jog intelektinės nuosavybės licencijavimas ir bendradarbiavimas skatina inovacija bei didina plačiosios visuomenės susidomėjimą technologijomis. Panašu, kad abi Kinijos bendrovės siekia kilusį konfliktą išspręsti taikiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!