Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/86329/kritineje-situacijoje-neatsakingas-volkswagen-elgesys/spausdinti/

Kritinėje situacijoje – neatsakingas „Volkswagen“ elgesys

Publikuota: 2023-03-07 12:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių gamintojai vis dažniau siūlo tam tikras paslaugas, už kurias reikėtų susimokėti. Papildomai apmokestinamos paslaugos gali būti prieinamos ne visiems, tačiau tam tikrais momentais jos gali gelbėti gyvybes. Skaudžią pamoką neseniai gavo ir „Volkswagen“.

Kritinėje situacijoje – neatsakingas „Volkswagen“ elgesys

Internetinėje erdvėje plinta istorija, kurios centre – „Volkswagen“. Ilinojaus valstijos šerifo biuras pasidalino įrašu socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame pranešama apie praėjusią savaitę įvykusią automobilio vagystę ir vaikų pagrobimą. Įraše skelbiama, jog iš moters buvo pavogtas „VW Atlas“ automobilis su įmontuota sekimo technologija, tačiau Vokietijos milžinės atstovai atsisakė padėti, kol negavo mokėjimo už šią paslaugą.

„Chicago Sun Times“ teigimu, transporto priemonėje buvo įmontuota „Car-Net“ funkcija, leidžianti transporto priemonių savininkams sekti savo automobilius. Pasirodo, jog moters turėtas „Volkswagen“ automobilis jau neturėjo nemokamos prieigos prie šios paslaugos, todėl policija bandė paskambinti gamintojui, kad funkcija būtų įjungta. Tačiau telefonu atsakiusio asmens atsakymas šokiravo – pasirodo, kad paslauga galės būti įjungta tik tuomet, kai bus atliktas 150 JAV dolerių mokėjimas. Būtent tiek kainuoja ši „Volkswagen“ siūloma galimybė.

Reaguodama į tai, policija turėjo gauti kredito kortelės numerį ir perskambinti VW atstovui, kad „Car-Net“ paslauga būtų aktyvuota. Kaip bebūtų, mokėti už šią paslaugą taip ir neprireikė. Pranešama, kad iki apmokant už šią paslaugą, vaikas buvo išgelbėtas, o transporto priemonė buvo rasta, todėl „Car-Net“ surinkti duomenys buvo nebenaudingi. Į visą šią situaciją netrukus sureagavo ir „Volkswagen“ atstovai.

Vokietijos automobilių gamintojo pareiškime teigiama, kad telefonu atsiliepęs asmuo pažeidė „Volkswagen“ taisykles, o ši situacija yra tiriama kompanijos viduje. Verta pastebėti ir tai, jog ši istorija baigėsi ganėtinai sėkmingai – pagrobtas vaikas nenukentėjo, o ir automobilis buvo surastas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!