Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/86233/netflix-sumazino-kainas-30-yje-saliu-bet-lietuvos-tarp-ju-nera/spausdinti/

„Netflix“ sumažino kainas 30-yje šalių, bet Lietuvos tarp jų nėra

Publikuota: 2023-02-26 10:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Srautinio transliavimo paslaugų milžinė „Netflix“ pastaruoju metu sumažino savo paslaugų kainas 30–yje šalių, taip bandydama prisivilioti daugiau vartotojų. Tiesa, Lietuvos vartotojai gali nusivilti – mūsų šalyje kainos nesumažėjo.

„Netflix“ sumažino kainas 30-yje šalių, bet Lietuvos tarp jų nėra
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Kainos nesumažėjo nei Jungtinėje Karalystėje, nei JAV.

„Visada ieškome būdų, kaip pagerinti savo narių patirtį. Galime patvirtinti, kad tam tikrose šalyse atnaujiname savo kainų planus“, - BBC sakė „Netflix“ atstovas spaudai.

„The Wall Street Journal“ rašo, kad „Netflix“ sumažino kainas Artimųjų Rytų šalyse, įskaitant Jemeną, Jordaniją, Libiją ir Iraną, Afrikos šalyse į pietus nuo Sacharos, įskaitant Keniją, ir Europos šalyse – Kroatijoje, Slovėnijoje ir Bulgarijoje, rašo BBC.

Kainos buvo sumažintos ir Lotynų Amerikoje, įskaitant Nikaragvą, Ekvadorą ir Venesuelą, taip pat Azijos šalyse, įskaitant Malaiziją, Indoneziją, Tailandą ir Filipinus.

Kai kuriais atvejais prenumeratos kainos šalyse sumažintos perpus.

Pastaruosius ketvirčius didžiausios srautinio transliavimo paslaugas teikiančios platformos pabrėžė, kokią vertę jos teikia vartotojams, įvertinus jų taikomą mėnesinį mokestį, o kelios iš jų kainas JAV padidino.

„Tai neabejotinai prieštarauja pastarojo meto tendencijoms ne tik kalbant apie „Netflix“, bet ir apie visą srautinio transliavimo rinką“, – apie naujausius „Netflix“ kainų sumažinimus sakė „UBS Group AG“ žiniasklaidos ir pramogų analitikas Johnas Hodulikas.

Dar praėjusį mėnesį „Netflix“ vadovai kalbėjo, kad kainas didins, o ne mažins. Sausį vykusiame susirinkime vienas iš vyriausiųjų vykdomųjų direktorių Gregas Petersas sakė, kad bendrovė ieško būdų kelti kainas, nes tai leistų daugiau investuoti į turinį.

Jis taip pat sakė, kad „Netflix“ turi galimybę pritraukti naujų prenumeratorių tose rinkose, kuriose šiuo metu neužima didelės dalies.

Lietuvoje mėnesinio abonemento kaina siekia 7,99 euro, norint žiūrėti filmus ar serialus per kelius įrenginius ir aukštesne raiška – 9,99 euro. Premium tipo abonementas kainuoja 11,99 euro.

Tuo metu Kroatijoje, kur kainos buvo sumažintos, pigiausias abonementas kainuoja 4,99 euro, standartinis – 7,99 euro, brangiausias – 9,99 euro.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!