Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/86140/naudojant-garmin-ismaniuosius-laikrodzius-kosmoso-misijos-metu-bus-atliekami-tyrimai/spausdinti/

Naudojant „Garmin“ išmaniuosius laikrodžius kosmoso misijos metu bus atliekami tyrimai

Publikuota: 2023-02-15 19:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Garmin“ išmanieji laikrodžiai atliks svarbų vaidmenį artėjančioje „Polaris Dawn“ kosmoso misijoje. Kosminės misijos įgulos nariai skrydžio metu dėvės „Garmin fēnix 7“ išmaniuosius laikrodžius, kad padėtų mokslininkams suprasti, kaip kelionės į kosmosą veikia žmogaus kūną.

Naudojant „Garmin“ išmaniuosius laikrodžius kosmoso misijos metu bus atliekami tyrimai

Itin tikslūs sveikatos rodmenys, gauti iš „fēnix 7“ išmaniųjų laikrodžių, leis visą parą ir 7 dienas per savaitę sužinoti, kokį poveikį žmogaus organizmui daro kelionės į kosmosą. Penkias dienas truksiančios misijos metu, kuri prasidės, kai „SpaceX“ raketa „Falcon 9“ bus paleista iš NASA Kenedžio kosmoso centro Floridoje, mokslininkai nuolat stebės ir rinks skrydžio įgulos narių biometrinius duomenis, pavyzdžiui, širdies ritmą, pulso oksimetriją ir miego režimą. Tam užteks vos vieno laikrodžio baterijos įkrovimo.

„Garmin“ yra garbė dalyvauti šiame įkvepiančiame tyrime, kuris pagerins mūsų supratimą apie tai, kaip žmogaus kūnas prisitaiko prie kosminių skrydžių sunkumų. Itin ilgai veikianti mūsų išmaniųjų laikrodžių baterija suteiks mokslininkams galimybę nuolat stebėti visus keturis įgulos narius tiek jiems miegant, tiek esant budriems. Tai bus įmanoma be pertraukų, kurių kitu atveju prireiktų įkrauti laikrodžio baterijai“, – sakė Danas Bartelas, „Garmin“ pasaulinių pardavimų viceprezidentas.

Beiloro medicinos koledžo Kosmoso sveikatos transliacinių tyrimų institutas (TRISH) remia sveikatos ir biomedicinos tyrimus istorinėje „Polaris Dawn“ misijoje, per kurią bus bandoma pasiekti aukščiausią Žemės orbitą, kokią kada nors bandyta pasiekti su žmonėmis, ir užbaigti pirmąjį komercinį išėjimą į kosmosą.

„Polaris Dawn“ įgula ir TRISH komanda dėl ilgo baterijos veikimo laiko, patvarumo ir daugybės sveikatos stebėjimo funkcijų šiai misijai pasirinko „Garmin“ išmaniuosius laikrodžius.

„Garmin fēnix“ išmaniųjų laikrodžių teikiami biometriniai duomenys leis mums geriau suprasti, kaip kūnas prisitaiko prie sąlygų kosmose, – sako TRISH vyresnysis biomedicinos inžinierius Jimmy Wu. – Kai šie fiziologiniai duomenys bus surinkti, jie bus įtraukti į TRISH EXPAND duomenų bazę ir prisidės prie dabartinių bei būsimų tyrimų, nagrinėjančių žmonių sveikatą ir organizmo veikimą visose būsimose kosmoso tyrinėjimo misijose.“

„SpaceX“ raketa „Falcon 9“ šiemet, ne anksčiau kaip kovo mėnesį, iš NASA Kenedžio kosminio centro Kanaveralio kyšulyje „Polaris Dawn“ įgulą nugabens į erdvėlaivį „Dragon“. „Polaris Dawn“ yra pirmoji iš trijų „Polaris“ programos žmonių skrydžio į kosmosą misijų. „Polaris Dawn“ tikslas yra pasiekti aukščiausią Žemės orbitą, išbandyti pirmąjį komercinį išėjimą į kosmosą, atlikti išsamius tyrimus, kurie pagerintų mūsų supratimą apie žmonių sveikatą Žemėje ir tolesnių ilgalaikių skrydžių į kosmosą metu, bei išbandyti „Starlink“ lazerinius ryšius kosmose.

„Garmin Health“ teikia individualius verslo sprendimus, naudojančius „Garmin“ nešiojamuosius įrenginius ir aukštos kokybės jutiklių duomenis taikomosioms programoms įmonių sveikatingumo, visuomenės sveikatos ir pacientų priežiūros srityse. „Garmin Health“ API leidžia trečiosioms šalims prašyti klientų bendrinti savo duomenis pagal specialią jų privatumo politiką. Būdama pasaulinės įmonės, kuriančios, gaminančios ir tiekiančios produktus visame pasaulyje, dalis, „Garmin Health“ atsižvelgia į savo klientų prekybos bei logistikos poreikius, suteikdama galimybę bendradarbiauti su vienu patikimu paslaugų teikėju.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!