Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/85885/slidus-nusikaltelis-zuvele-apsvarino-seimininka-pasinaudojus-jo-banko-kortele/spausdinti/

Slidus nusikaltėlis: žuvelė apšvarino šeimininką pasinaudojus jo banko kortele

Publikuota: 2023-01-26 13:21
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Per keistą, iš pažiūros atsitiktinių įvykių virtinę, „Switch“ savininko augintinė žuvelė prisijungė prie jo „eShop“ paskyros ir papildė ją lėšomis, naudodamasi jo kredito kortele. Nusikaltimas buvo užfiksuotas vaizdo įraše per tiesioginę transliaciją – šimtai žiūrovų stebėjo, kaip žuvelė pavogė savo šeimininko tapatybę, kol jo nebuvo, praneša „Tech Spot“.

Šis netikėtas „apiplėšimas“ prasidėjo kaip eksperimentas, kurio tikslas buvo patikrinti, ar žuvytės gali savarankiškai užbaigti „Pokémon Scarlet“ ir „Violet“ žaidimus. Tam japonų turinio kūrėjas savo „Youtube“ kanale „Mutekimaru Channel“ paskelbė gyvą vaizdo transliaciją, kurios metu kamera buvo nukreipta į akvariumą su žuvytėmis.

Judesio sekimo programinė įranga stebėjo žuvų judesius, kai jos plaukė virš specialaus tinklelio. Jei žuvis sustodavo arba pakeisdavo kryptį, atitinkama valdiklio įvestis būdavo užregistruojama žaidime.

Turinio kūrėjas šį eksperimentą jau buvo atlikęs anksčiau. 2020 m. jo žuvys sėkmingai atliko bandymą ir įveikė „Pokémon Sapphire“ žaidimą per maždaug 3195 valandas – aktyviai žaidžiantis žmogus tai galėtų padaryti per maždaug 30 valandų. Tačiau šį kartą viskas vyko ne visai taip, kaip planuota.

Tapatybės vagystė įvyko tuo metu, kai šeimininkas transliacijoje nedalyvavo. Žaidimas vyko sklandžiai, tačiau po 1144 valandų staiga sugedo. Mutekimaru nedalyvaujant ir neištaisius situacijos, sistema toliau registravo žuvyčių įvestis.

Galiausiai žuvelės sugebėjo įjungti „Nintendo“ elektroninę parduotuvę (du kartus) ir visiškai atsitiktinai užregistravo teisingą įvesties seką, kad į Mutekimaru sąskaitą būtų pervesta 500 jenų (apie 4 JAV doleriai) iš jo kredito kortelės, kuri buvo išsaugota „Switch“ žaidimų konsolėje. Tokiu būdu žuvytės taip pat atskleidė jo kredito kortelės informaciją visiems stebėtojams.

Tačiau tai dar ne viskas: žuvytės sugebėjo panaudoti dalį Mutekimaru sukauptų apdovanojimų taškų, kad įsigytų naują avatarą, atsisiųstų „N64“ emuliatorių, priverstų „PayPal“ atsiųsti patvirtinimo el. laišką ir pakeistų šeimininko „Nintendo“ paskyros pavadinimą iš „Mutekimaru“ į „ROWAWAWAWA¥“.

Tokios linksmybės truko net 7 valandas.

Mutekimaru susisiekė su „Nintendo“, paaiškino, kas nutiko, ir paprašė grąžinti 500 jenų. Kaip bebūtų juokinga, „Nintendo“ patenkino šį prašymą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!