Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/85298/sukciai-ir-vel-siuntineja-apgaulingas-zinutes/spausdinti/

Sukčiai ir vėl siuntinėja apgaulingas žinutes

Publikuota: 2022-12-07 13:22
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nenumaldomai artėjant didžiausioms metų šventėms – pastebimas sukčių suaktyvėjimas. Pastaruoju metu vis dažniau bandoma apgauti ne tik internetus, tačiau ir vėl siuntinėjamos trumposios SMS žinutės, kuriose prisidengiama Lietuvos paštu.

Sukčiai ir vėl siuntinėja apgaulingas žinutes

Pastaruoju metu ir vėl plinta apgaulingi SMS pranešimai, kuriuose Lietuvos pašto vardu prisidengę sukčiai bando iš žmonių išvilioti pinigus ir asmens duomenis. Sukčiai Lietuvos pašto vardu siunčia trumpąją SMS žinutę, kurioje prašoma susimokėti papildomą siuntos mokestį.

Iš tekste pateikiamų nuotraukų galite matyti, jog sukčių siunčiamose žinutėse informuojama apie nepavykusių pristatyti siuntą ir prašoma susimokėti papildomą 0,17 ct mokestį. Vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog Lietuvos pašto siunčiamuose laiškuose niekada nebūna nuorodų į tiesioginius mokėjimus, niekada neprašoma suvesti mokėjimo kortelių ar kitokių asmens duomenų. Už paslaugas apmokėti galima tik prisijungus prie savitarnos ir naudojant el. bankininkystę.

Sukčiai įdeda daug pastangų, kad jų apgaulingi pranešimai primintų tikrą Lietuvos pašto stilistiką – jie naudoja įmonės logotipą, spalvas, grafinius simbolius, nurodo Lietuvos pašto kontaktus. Būkite atidūs viešojoje erdvėje ir gavę įtartiną pranešimą nespauskite nuorodų ir nepateikinėkite mokėjimo kortelės duomenų, neatlikite jokių mokėjimų.

Jeigu mokėjimo kortelės duomenis jau suvedėte, patariame nedelsiant susisiekti su banku, o nukentėjus – kreiptis į policiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!