Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/85168/muskas-atrakins-twitterio-kalejimo-duris-suteiks-amnestija-sustabdytoms-paskyroms/spausdinti/

Muskas „atrakins „Twitterio“ kalėjimo duris“ – suteiks amnestiją sustabdytoms paskyroms

Publikuota: 2022-11-26 07:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Elonas Muskas paskelbė, kad suteiks „amnestiją“ sustabdytoms „Twitter“ paskyroms, todėl ekspertai prognozuoja, kad padaugės priekabiavimo, neapykantos kalbos ir dezinformacijos, rašo „Sky News“.

Muskas „atrakins „Twitterio“ kalėjimo duris“ – suteiks amnestiją sustabdytoms paskyroms
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Milijardierius apklausoje paprašė savo sekėjų balsuoti dėl paskyrų, kurios „nepažeidė įstatymų ir neprisidėjo prie nepageidaujamo šlamšto“, atstatymo.

„Už“ balsavo 72 proc.

„Žmonės pasakė savo nuomonę. Amnestija prasideda kitą savaitę. Vox Populi, Vox Dei“, – tviteryje parašė E. Muskas, pavartodamas lotynišką frazę, kuri verčiama kaip „liaudies balsas, Dievo balsas“.

Nors daug kas tam pritarė, sprendimas iš karto sulaukė kritikos.

Angelo Carusone, liberalios ne pelno siekiančios žiniasklaidos rėmimo grupės „Media Matters“ pirmininkas ir prezidentas, teigė, kad dėl šio žingsnio gali sugrįžti Amerikos nacių partija ir „visa krūva sąmokslo teorijų šalininkų, kurie užsiima priekabiavimu ir piktnaudžiavimu“.

Jis teigė, kad sustabdymo atšaukimas reikštų, jog „Twitter“ taps „vieno langelio principu veikiančiu „doksingu“, priekabiavimo ir radikalizacijos varikliu“.

„Net jei nesate prisijungę prie „Twitter“, vis tiek galite tapti šių kampanijų adresatu“, – sakė A. Carusone laikraščiui „Washington Post“.

Hopewellas Chin'ono, apdovanojimą pelnęs Afrikos žurnalistas, parašė tviteryje: „Tai būtų didelė nelaimė, ypač Afrikoje, kur valstybės remiamos vaiduokliškos paskyros buvo suspenduotos dėl pavojaus žmogaus teisių aktyvistams ir žurnalistams. Jūs leidote niekšams kelti pavojų mūsų, žurnalistų, gyvybei! Jūs turėsite kraujo ant savo rankų @elonmusk.“

Michaelas Edisonas Haydenas iš „Southern Poverty Law Centre“ sakė, kad E. Muskas „dideliu mastu sugrąžina baltųjų viršenybę ir nori, kad visi apie tai žinotų“.

Jis išvardijo nemažai kraštutinių dešiniųjų ir baltųjų viršenybės šalininkų, įskaitant buvusį Kukluksklano lyderį Davidą Duke'ą, kurių paskyros, kaip jis nurodė, dėl šio žingsnio bus atkurtos.

Mattas Navarra, socialinių tinklų ekspertas ir buvęs Jungtinės Karalystės vyriausybės patarėjas skaitmeniniais klausimais, sakė: „E. Muskas atrakina visas „Twitter“ kalėjimo duris. Viskas taps dar beprotiškiau“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!