Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/85104/facebook-atlieka-svarbius-pakeitimus-vartotojai-nebegales-nurodyti-savo-politiniu-ir-religiniu-paziuru/spausdinti/

„Facebook“ atlieka svarbius pakeitimus: vartotojai nebegalės nurodyti savo politinių ir religinių pažiūrų

Publikuota: 2022-11-22 17:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Socialiniame tinkle „Facebook“ vykstantys pasikeitimai dažnai susilaukia daugelio vartotojų kritikos. „Meta“ valdoma platforma ne visuomet atlieka pakeitimus, kokių tikisi šio tinklo naudotojai, o naujausi pokyčiai ir vėl gali sulaukti didelio atgarsio.

„Facebook“ atlieka svarbius pakeitimus: vartotojai nebegalės nurodyti savo politinių ir religinių pažiūrų

Pranešama, jog nuo šiol „Facebook“ vartotojai platformoje nebegalės dalytis savo politinėmis ir religinėmis pažiūromis. Socialinį tinklą valdanti „Meta“ taip pat pašalins adresus ir laukelį „domina“, nurodantį vartotojo seksualinę orientaciją. Apie šiuos pokyčius „Facebook“ atstovai pateikė ir daugiau informacijos.

„Siekdami palengvinti naršymą bei naudojimąsi „Facebook“, pašaliname keletą profilio laukų: „Religinės pažiūros“, „Politinės pažiūros“ ir „Adresas“, o taip pat ir laukelis apie dominančias sritis. Jau pradėjome siųsti pranešimus vartotojams, kurie yra užpildę šiuos laukelius, pranešdami, kad šie laukai bus pašalinti. Šie pakeitimai neturi įtakos vartotojų galimybei dalintis analogiška informacija kitose „Facebook“ vietose“, – teigiama bendrovės pranešime.

Vartotojų asmeninė informacija buvo svarbi pirmaisiais „Facebook“ gyvavimo metais, o sprendimas pašalinti minimus laukelius yra laikomas kaip sprendimas judėti į priekį. Įdomu tai, jog pirmasis apie šiuos pasikeitimus pranešė socialinių tinklų konsultantas Mattas Navarra. Jis pasidalino ekrano nuotraukomis, kuriose matoma informacija apie atliekamus „Facebook“ pakeitimus.

Verta pastebėti, jog tokie „Facebook“ pokyčiai yra ir savotiškas prisitaikymas prie rinkos pokyčių. Tokios platformos kaip „TikTok“ ar „Instagram“ niekada neprašydavo išsamios informacijos apie savo vartotojus. Vis daugiau žmonių suprantant apie personalizuotas reklamas – tokių duomenų pateikimas tampa vis mažiau populiarus.

Priminsime, jog „Meta“ pastaruoju metu atlieka nemažai pakeitimų, siekdami supaprastinti savo verslo veikimo procesus, o taip pat ir sumažinti išlaidas. Dar visai neseniai buvo nutraukta ir „Portal“ platformos veikla, ko pasekoje be darbo liko daugiau nei 11 tūkst. darbuotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!