Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/85087/continental-sulauke-skaudzios-programisiu-atakos/spausdinti/

„Continental“ sulaukė skaudžios programišių atakos

Publikuota: 2022-11-21 09:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kibernetinis nusikalstamumas – ganėtinai opi problema visame pasaulyje. Įvairios grupuotės nuolat terorizuoja ne tik mažesnes bendroves, tačiau ir rinkos gigantus. Tokių problemų neišvengė ir „Continental“.

„Continental“ sulaukė skaudžios programišių atakos

Vienas didžiausių automobilių dalių gamintojas „Continental“ susidūrė su kibernetiniais nusikaltėliais. Pranešama, jog bendrovė tiria incidentą, kurio metu tam tikri kompanijos duomenys galėjo patekti į piktavalių rankas. Nepaisant pradėto tyrimo, „Continental“ nekomentuoja situacijos dėl galimo duomenų nutekėjimo ir mėginimų parduoti.

Kaip skelbia Vokietijos verslo leidinys „Handelsblatt“, nusikaltėliai paskelbė sąrašą su „Continental“ duomenimis – į tai patenka biudžeto, investicijų ir strateginių planų duomenys. Negana to, informacija galimai yra susijusi su kai kuriais bendrovės klientais. Skelbiama, jog programišiai duomenis parduoda už 50 mln. JAV dolerių sumą, o tokių veiksmų imtasi po to, kai „Continental“ atsisakė sumokėti išpirką.

Dar praėjusią savaitę, „Continental“ atskleidė, jog kibernetinė ataka prieš bendrovę buvo įvykdyta rugpjūčio mėnesį. Tuomet buvo prarasti tam tikri kompanijos duomenys, tačiau buvo atliekamas tyrimas ir papildomos informacijos Vokietijos milžinės atstovai neatskleidė.

Priminsime, jog „Continental“ yra įsikūrusi Hanoverį, Vokietijoje ir yra vienas didžiausių automobilių dalių gamintojų Europoje. 2021 metais bendrovės pardavimų pajamos siekė 22,4 mlrd. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!