Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/85078/twitter-laikinai-neileidzia-darbuotoju-i-biurus-sumaistis-kilo-nemazai-daliai-atmetus-musko-ultimatuma/spausdinti/

„Twitter“ laikinai neįleidžia darbuotojų į biurus – sumaištis kilo nemažai daliai atmetus Musko ultimatumą

Publikuota: 2022-11-18 21:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Twitter“ pranešė darbuotojams, kad bendrovės biurų pastatai bus laikinai uždaryti, rašo BBC.

Mėlynų varnelių chaosas „Twitter“ – apsišaukėliai apsimeta įtakingais asmenimis, o platforma nežino, kaip su tuo tvarkytis
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

BBC matytame pranešime darbuotojams buvo pranešta, kad biurai vėl bus atidaryti lapkričio 21 d., pirmadienį. Tiksli priežastis nėra nurodyta. Tačiau, kaip rašo „Sky News“, naujausia sumaištis kilo po to, kai šimtai darbuotojų, kaip teigiama, atmetė naujojo savininko Elono Musko ultimatumą pasirašyti sutartį dėl ilgesnių ir intensyvesnių darbo valandų, kad būtų sukurtas naujas „itin kietas“ „Twitter“.

Yra ženklų, kad daug darbuotojų pasitraukė iš darbo, nes nesutiko su naujomis E. Musko sąlygomis. Atrodo, kad darbuotojų, nusprendusių išeiti, skaičius nustebino E. Muską ir jo komandą.

Vienas buvęs „Twitter“ darbuotojas, pageidavęs likti anonimu, BBC sakė: „Manau, kad šiandien, kai dulkės nurims, tikriausiai liks mažiau nei 2 tūkst. žmonių“. Jis teigė, kad visi jų komandos nariai buvo atleisti.

Kitas asmuo teigė, kad iš darbo išėjo pats, nors buvo pasirengęs dirbti ilgas valandas.

„Nenorėjau dirbti pas žmogų, kuris elektroniniu paštu ne kartą mums grasino, kad čia turėtų dirbti tik „išskirtiniai tvytintojai“, kai aš ir taip dirbau 60-70 valandų per savaitę“, – sakė jis.

„Twitter“ iš karto neatsakė į BBC prašymą pakomentuoti.

Buvęs „Twitter“ viceprezidentas Bruce'as Daisley, reaguodamas į darbuotojų pasitraukimą, BBC sakė, kad buvę „Twitter“ inžinieriai teigia, jog socialinis tinklas gali „žlugti jau pirmadienį“.

„Yra daugybė funkcijų, kurios iš tikrųjų priklauso nuo to, ar vietoje dirba inžinieriai, – sakė jis. – Jei jų nėra darbo vietoje, kyla grėsmė produkto tvarumui.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!