Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/84759/lietuvoje-vyks-pirmas-dirbtiniu-intelektu-sukurtu-meno-kuriniu-konkursas/spausdinti/

Lietuvoje vyks pirmas dirbtiniu intelektu sukurtų meno kūrinių konkursas

Publikuota: 2022-10-23 07:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Lietuvos Dirbtinio Intelekto Asociacijos (LDIA) organizuoja pirmąjį Lietuvoje meno konkursą skirtą dirbtiniu intelektu (DI) sukurtam menui, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pasaulyje sparčiai augant susidomėjimui DI bei jo integracijai įvairiuose sektoriuose. Šios iniciatyvos tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis ir išbandyti DI galimybes vizualinio meno srityje bei susipažinti su sparčiai tobulėjačiomis DI technologijomis.

Dirbtinio intelektu sukurti paveikslai. / „Midjourney“ nuotr.
Dirbtinio intelektu sukurti paveikslai. / „Midjourney“ nuotr.

Neseniai didžiulio populiarumo sulaukę DI modeliai kaip DALLE-2, „Midjourney“ ir „Stable Diffusion“ patraukė ir menininkų žvilgsnius. Šiais metais meno kūriniai, sukurti bent dalinai pasitelkus DI technologijomis, pradėjo sulaukti vis daugiau dėmesio, sėkmės bei diskusijų tarptautiniuose meno konkursuose.

Nepaisant didėjančio susidomėjimo, DI kūriniai, meno sferije vis dar yra neištyrinėta naujovė, į kurią yra dažnai žvelgiama atsargiai ir kritiškai. Kyla klausimai, ar galima lyginti ar kartu vertinti kūrinius, kurių vienas buvo nupieštas žmogaus rankomis, o kitas sugeneruotas mašinos? Atsakymų trūkumas turi įtakos DI meno technologijų progresą bei pritaikymo galimybes.

Šiame konkurse trumpam atribojant DI meną nuo žmogaus rankomis kurto, LDIA siekia atskleisti jo galimybes ir supažindinti, koks gi gali būti tas DI pagalba sukurtas menas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!