Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/84502/e-musko-valdoma-tesla-turi-rimtu-problemu-vokietijos-gamykloje-kiles-gaisras-isiutino-visuomene/spausdinti/

E. Musko valdoma „Tesla“ turi rimtų problemų: Vokietijos gamykloje kilęs gaisras įsiutino visuomenę

Publikuota: 2022-09-30 17:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ ir toliau neišbrenda iš problemų liūno. Elono Musko kompanija vis susiduria su jų kuriamų transporto priemonių problemomis, o visai neseniai užsidegė ir aikštelė, esanti gamyklos Vokietijoje teritorijoje.

E. Musko valdoma „Tesla“ turi rimtų problemų: Vokietijos gamykloje kilęs gaisras įsiutino visuomenę

Gruenheidėje , netoli Berlyno esanti gamykla užsidegė pirmadienį. Ugniagesiai gaisrą gesino penkias valandas ir visa laimė, kad pavyko išvengti nukentėjusiųjų. Gelbėtojai buvo iškviesti kai lauko perdirbimo aikštelėje užsiliepsnojo 800 kubinių metrų kartono, popieriaus ir medienos likučių, pranešė vietos ugniagesių atstovas.

Vietos aplinkosaugininkai nerimauja, kad į žemę gali prasiskverbti didelis gaisro gesinimo vandens kiekis, o tai gali sukelti taršos lygį. Vietos gyventojai į situaciją reaguoja dar griežčiau – reikalaujama kuo skubiau sustabdyti automobilių gamybą šioje „Tesla“ gamykloje.

„Šis incidentas, taip pat kaip ir daugeles kitų, kurie čia įvyko, kelia grėsmę požeminėms vandens saugykloms, esančioms šioje zonoje“, – vietiniam laikraščiui „Berliner Zeitung“ sakė Griunheidės piliečių iniciatyvos ir Brandenburgo gamtos ir kraštovaizdžio asociacijos atstovas Manu Hoyeris.

Bepiločio orlaivio vaizdo įraše matyti, kad degančios kartono krūvos buvo laikomos tarsi asfaltuotoje vietoje prie pat neasfaltuotos žemės.

Teigiama, jog šiuo metu yra reikalaujama uždaryti gamyklą iki kol bus atliktas išsamus tyrimas ar „Tesla“ įrengė pakankamai saugumo priemonių, kurios apsaugoti požemines vandens saugyklas. Įdomu ir tai, kad šie reikalavimai buvo pareikšti dar prieš pat gaisrą, sekmadienį. „Tesla“ yra kaltinama tuo, jog vykdo gamybą nors esminės aplinkosaugos priemonės iki šiol nėra įgyvendintos.

„Tik dėl didžiulio spaudimo atitinkamoms specialistų institucijoms, ypač vandens valdymo institucijoms, „Tesla“ galėjo pradėti gamybą taip anksti, be pakankamų apsaugos priemonių“, – rašoma iniciatyvos pranešime.

Gaisro priežastis kol kas nenustatyta ir policija tiria ją, pranešė regiono vyriausybės atstovas. Priminsime, jog tai jau ne pirmas incidentas Griunheidėje esančioje gamykloje. Dar balandžio viduryje įvyko vandenį teršiančių skysčių nuotėkis, o dėl šios priežasties buvo surengta speciali operacija, siekiant išvengti didesnių aplinkosaugos problemų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!