Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/84484/lietuvoje-vyks-proptech-inkubatorius-skirtas-atrasti-busimus-nt-technologiju-vienaragius/spausdinti/

Lietuvoje vyks PropTech inkubatorius, skirtas atrasti būsimus NT technologijų vienaragius

Publikuota: 2022-10-03 21:21
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lapkričio mėnesį Lietuvoje startuoja nekilnojamojo turto (NT) technologijų inkubatorius „PropTech Innovation Camp“. NT investicijų bendrovės „Eastnine“ ir finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „ROCKIT“ organizuojamas renginys sieks atrasti naujų verslo idėjų, suteikti palaikymą bei finansavimą potencialiems PropTech (NT technologijų) verslams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Lapkričio 14–18 dienomis Vilniuje, „ROCKIT“ centre, vyksiantis „PropTech Innovation Camp“ sujungs Lietuvos ir regiono NT ir technologijų verslo atstovus, startuolius, investuotojus ir ekspertus.

„PropTech sektoriaus tikslas – transformuoti NT industriją ir įnešti progresyvių pokyčių į mūsų bendruomenes, miestus bei padėti įveikti tokius iššūkius kaip klimato kaita. Organizuodami „PropTech Innovation Camp“ norime suteikti reikšmingą paspirtį šalies PropTech industrijai. Tikime, kad ateityje Lietuva gali garsėti ne tik kaip finansų, bet kaip ir NT technologijų bei inovacijų centras“, – sako Kęstutis Sasnauskas, „Eastnine“ vadovas.

Pasak „ROCKIT“ vadovės Linos Žemaitytės Kirkman, PropTech turi potencialo spręsti įvairialypes Lietuvos mikro ir makro problemas, kaip energijos kainų augimas, NT sektoriaus įtaka aplinkai, būsto įperkamumo mažėjimas.

„Dabartinis iššūkių pilnas kontekstas tik dar kartą įrodo, jog NT rinkoje reikia daugiau inovatyvių sprendimų. Tikimės, kad „PropTech Innovation Camp“ taps platforma idėjų mainams bei permainoms NT rinkoje. Programos metu inovatoriai gaus naudingų įžvalgų iš rinkos ekspertų bei investuotojų, galės tobulinti savo idėją pasitelkiant Lietuvos ir užsienio mentorių rekomendacijas, sustiprinti savo komandą ir susipažinti su platesne rinkos ekosistema“, – sako L. Žemaitytė Kirkman.

„PropTech Innovation Camp“ inkubatoriaus metu bus ieškoma idėjų atsižvelgiant į tris strategines dimensijas: efektyvų erdvių naudojimą ir valdymą, ekonomišką ir tvarią statybą bei didžiųjų duomenų ir taikomųjų programų sąsajų panaudojimą.

Programoje numatytos panelinės diskusijos, idėjų pristatymas mentoriams, dirbtuvės, kontaktų vakarai. Geriausių idėjų autoriai pretenduos į specialius apdovanojimus.

Inkubatorius yra platesnės Lietuvos PropTech inovacijų programos dalis, tad inkubatoriaus dalyviai galės taip pat pretenduoti į tolimesnį programos akceleracijos etapą ir galimybę kartu su „Eastnine“ išplėtoti pilotinį verslo projektą.

Inkubatoriuje yra kviečiami dalyvauti ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos bei Šiaurės šalių verslininkai, startuoliai bei inovatoriai. Taip pat jo metu bus laukiami startuolio idėją turintys ir ją vystyti siekiantys PropTech entuziastai, akademinės bendruomenės nariai ir kt.

Registruotis į „PropTech Innovation Camp“ dalyviai gali inkubatoriaus tinklapyje. Registracija vykdoma iki spalio 25 dienos.

„PropTech Innovation Camp“ inkubatorių „Eastnine“ ir „ROCKIT“ organizuoja kartu su akseleratoriumi „BalticSandbox“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!