Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/84395/3-mln-euru-investiciju-valstybes-ir-savivaldybiu-istaigu-zaliosios-energijos-kaupimui/spausdinti/

3 mln. eurų investicijų valstybės ir savivaldybių įstaigų žaliosios energijos kaupimui

Publikuota: 2022-09-24 19:57
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LR aplinkos ministerija

Startuoja kvietimas teikti paraiškas valstybės ar savivaldybių institucijoms, įstaigoms ir organizacijoms, norinčioms įsirengti elektros energijos kaupiklius. Tam numatyta 3 mln. eurų iš Klimato kaitos programos.

3 mln. eurų investicijų valstybės ir savivaldybių įstaigų žaliosios energijos kaupimui

Finansavimą gali gauti valstybės ar savivaldybių institucijos ir įstaigos, tradicinės religinės bendruomenės, religinės bendrijos ar centrai, viešosios įstaigos, kurių savininkė arba dalininkė yra valstybė ar savivaldybė, ir kurios turi įsirengusios saulės ar vėjo elektrinę ir tapusios gaminančiais vartotojais arba artimiausiu metu ketina įsirengti elektrinę. Pareiškėjams, kurie įsigiję saulės elektrinės dalį iš saulės parkų, finansavimas nėra teikiamas.

Pagal šią priemonę teikiamos kompensacijos už geležies fosfato arba ličio jonų elektros energijos kaupimo įrenginį. Maksimali kompensacinė išmoka teikiama už iki 500 kWh galios įrenginį. Išmoka bus apskaičiuojama pagal fiksuotą įkainį už 1 kWh elektros energijos kaupimo įrenginio galią. Įrengtam ličio geležies fosfato kaupikliui nustatytas fiksuotas įkainis – 720,42 euro, o ličio jonų kaupikliui – 625,73 euro dydis.

Turint elektrinę ir įsirengus elektros energijos kaupimo įrenginį perteklinė elektros energija, kuri nesunaudojama, momentaliai yra kaupiama ir panaudojama tuomet, kai jos reikia. Tai leidžia susimažinti elektros energijos pasaugojimo kaštus.

Paraiškos priimamos iki kitų metų birželio 19 d. arba kol pakaks kvietimui skirtų lėšų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!