Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/84358/seimas-atmete-siulyma-iteisinti-slapta-elektronini-balsavima-parlamente/spausdinti/

Seimas atmetė siūlymą įteisinti slaptą elektroninį balsavimą parlamente

Publikuota: 2022-09-20 21:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Seimas nepritarė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Andriaus Kupčinsko siūlymui įteisinti slaptą elektroninį parlamentarų balsavimą (Statuto pataisų projektas Nr. XIVP-1743(3). Šiuo metu Seimo statute nustatyta, kad slaptas balsavimas vyksta per Seimo posėdžio pertrauką, o balsuojama pasitelkiant biuletenius su kandidatų sąrašu. Pasak iniciatoriaus, slaptą balsavimą organizuoja ir balsus skaičiuoja balsų skaičiavimo grupė, o toks balsavimo būdas užima daug laiko.

„Jeigu dauguma savivaldybių atsisakė slapto balsavimo biuletenių, tai tą galime padaryti ir mes. Nereikėtų kurti jokios naujos papildomos sistemos, galima būtų, kaip ir Europos Parlamente, kaip ir savivaldybėse, balsuoti tais pačiais elektroniniais mygtukais, kokiais dabar balsuojame. Galbūt kokį nors dangtelį, kaip Europos Parlamente, uždedant, kad iš tribūnų nesimatytų“, – pristatydamas siūlymą kalbėjo A. Kupčinskas.

Projektui po pateikimo pritarė 42, prieš balsavo 43, susilaikė 32 Seimo nariai. Antrojo balsavimo metu 48 parlamentarai balsavo už siūlymą projektą grąžinti iniciatoriui tobulinti, 67 – už tai, kad projektas būtų atmestas, 5 – Seimo nariai susilaikė. Projektas atmestas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!