Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/83913/oro-tarsai-mazinti-1-2-mln-euru-investiciju/spausdinti/

Oro taršai mažinti – 1,2 mln. eurų investicijų

Publikuota: 2022-08-11 21:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LR aplinkos ministerija

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) eksploatuojamų 1 MW ir didesnės, bet ne didesnės kaip 50 MW šiluminės galios vidutinių kurą deginančių įrenginių savininkus kviečia teikti paraiškas išmetamų dujų valymo įrenginių ar kitų taršos mažinimui skirtų technologijų diegimu ir modernizavimui. Tam iš Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo programos numatyta 1,2 mln. eurų investicijų.

Oro taršai mažinti – 1,2 mln. eurų investicijų

Maksimali subsidijos suma vienam pareiškėjui gali siekti 200 tūkst. eurų ir gali būti kompensuojama iki 70 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.

Priemonės lėšomis bus finansuojami projektai, susiję su eksploatuojamų kurą deginančių įrenginių išmetamų dujų valymo įrenginių, šiluminės energijos grąžinimo įrenginių, tokių kaip kondensacinių ekonomaizerių, kitų taršai mažinti skirtų technologijų diegimu ar modernizavimu.

Tai ne tik būdas verslo sektoriui svaria dalimi prisidėti prie oro taršos mažinimo, tačiau ir galimybė iš anksto pasiruošti 2015 m. lapkričio 25 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos dėl tam tikrų teršalų, išmetamų iš vidutinio dydžio kurą deginančių įrenginių, kiekio apribojimo, reikalavimams.

Minėtais reikalavimais nuo 2025 m. bus griežtinamos į aplinkos orą išmetamų teršalų normos kurą deginantiems įrenginiams, kurių vardinė šiluminė galia didesnė kaip 5 MW, bet mažesnė kaip 50 MW, o įrenginiams, kurių galia 1 MW ar didesnė, bet ne didesnė kaip 5 MW normos įsigalios nuo 2030 m.

Paraiškos per informacinę sistemą APVIS bus priimamos iki 2022 m. rugsėjo 30 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!