Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/83869/bitkoinu-uz-180-mln-eur-pametes-vyras-tikisi-kad-juos-atgauti-pades-dirbtinis-intelektas-ir-robotai/spausdinti/

Bitkoinų už 180 mln. eur. pametęs vyras tikisi, kad juos atgauti padės dirbtinis intelektas ir robotai

Publikuota: 2022-08-09 15:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kompiuterių inžinierius, netyčia išmetęs kietąjį diską, kuriame buvo maždaug 180 mln. eurų vertės bitkoinų, planuoja pasitelkti dirbtinį intelektą, kad galėtų apieškoti tūkstančius tonų šiukšlių savartynuose.

Bitkoinų už 180 mln. eur. pametęs vyras tikisi, kad juos atgauti padės dirbtinis intelektas ir robotai
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Jamesas Howellsas 2013 m., tvarkydamas biurą išmetė seno nešiojamojo kompiuterio techninę įrangą, kurioje buvo 8000 bitkoinų – dabar jų vertė siektų 180 mln eur. Vyras mano, kad kietasis diskas turėtų būti Niuporto (Pietų Velsas) sąvartyne.

Miesto taryba anksčiau atmetė pakartotinius 37-erių metų vyro prašymus atlikti kratą savartyne. Dabar J. Howellsas sukūrė 10 mln. svarų sterlingų vertės aukštųjų technologijų schemą, kad surastų skaitmeninį turtą, praneša „The Guardian“.

Naujajame jo pasiūlyme būtų naudojama dirbtinio intelekto technologija, kuri valdytų mechaninę ranką, filtruojančią šiukšles, o po to šiukšlės būtų surenkamos šalia sąvartyno esančiame iškylančiame įrenginyje.

Pagal šiuos planus vyras pasamdytų keletą aplinkosaugos ir duomenų atkūrimo ekspertų, o kol vyktų paieškos, aplinką saugotų robotai-šunys, kad niekas kitas nebandytų pavogti vertingojo kietojo disko.

J. Howellsas sakė: „Iš esmės turime gerai sukomplektuotą įvairių specialistų komandą, turinčią įvairios patirties, kuri, visiems kartu susibūrus, gali labai kokybiškai atlikti šią užduotį.“

Jo teigimu, paieška užtruktų apie 9-12 mėnesių. Tačiau net jei jis gaus tarybos leidimą, nėra jokios garantijos, kad medžioklė bus sėkminga ir iš kietojo disko bus galima atgauti bitkoinus.

Jei , jis ši užduotis pavyks, vyras pažadėjo gautus pinigus panaudoti Niuporto bendruomenei padėti ir investuoti į kelis kriptovaliutų projektus, pavyzdžiui, į bendruomenei priklausančią duomenų gavybos įmonę.

„Vienas iš dalykų, kuriuos norėtume padaryti tikrojo sąvartyno teritorijoje, kai ją išvalysime, yra įrengti energijos gamybos įrenginį, galbūt porą vėjo turbinų. Norėtume įkurti bendruomenei priklausantį [bitkoinų] kasybos įrenginį, kuris naudodamas tą švarią elektros energiją kurtų bitkoinus Niuporto gyventojams“, – pasakojo inžinierius.

Tačiau pagrindinė problema, kurią J.Howellsas vis dar turi įveikti, yra leidimo gavimas iš tarybos, kuri šiuo metu yra skeptiškai nusiteikusi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!