Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/83807/nepriklausoma-tiekeja-pasirinko-7-is-10-salies-gyventoju/spausdinti/

Nepriklausomą tiekėją pasirinko 7 iš 10 šalies gyventojų

Publikuota: 2022-08-03 11:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Naujausiais bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis nepriklausomą elektros energijos tiekėją pasirinko daugiau nei milijonas šalies gyventojų. Nors elektros rinkos liberalizavimo projektas dar tęsiasi, 7 iš 10 vartotojų sprendimą priėmė ir sutartį su tiekėjų pasirašė sėkmingai. Likusieji tai turės padaryti iki metų galo, tačiau rekomenduojama nedelsti iki paskutinės minutės.

Savo nepriklausomą tiekėją renkasi daugiau nei 1,6 mln. elektros vartotojų Lietuvoje. Įskaitant visus etapus sprendimą priėmė jau daugiau nei milijonas vartotojų, viso 70 proc.

Pirmajame etape, kuriame rinkosi daugiausiai energijos suvartojantys gyventojai, nepriklausomą tiekėją pasirinko daugiau nei 99 proc. vartotojų.

Didžioji dauguma gyventojų, kurie pateko į pasibaigusį antrąjį elektros rinkos liberalizavimo etapą, taip pat pasirinko savo nepriklausomą elektros tiekėją. Iš viso tai padarė 9 iš 10 šio etapo gyventojų. Tai reiškia, kad garantinio tiekimo paslaugą gauna vos dešimtadalis arba apie 87 tūkst. antrojo etapo vartotojų. Šie gyventojai raginami nedelsti ir jau dabar pasirinkti nepriklausomą tiekėją.

Toliau vykstančiame trečiajame etape, kuriame renkasi gyventojai sunaudojantys iki 1 tūkst. kilovatvalandžių (kWh) per metus bei namų bendrijos, būsto administratoriai ir visi likę vartotojai tiekėją šiai dienai pasirinko beveik pusė – 49 proc. namų ūkių. Šie gyventojai dar turi laiko pasirinkti tiekėją, bet sprendimą turi priimti iki šių metų gruodžio 18 d.

Galutinis elektros rinkos dereguliavimo projekto, skirto nuosekliai atsisakyti monopolinių sąlygų, nebereguliuoti elektros energijos kainos ir pereiti prie konkurencingos elektros tiekimo rinkos, terminas yra 2022 m. gruodžio 31 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!