Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/83460/pietu-koreja-sulauze-apple-app-store-taisykles/spausdinti/

Pietų Korėja sulaužė „Apple App Store“ taisykles

Publikuota: 2022-07-04 19:54
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Pietų Korėja ryžosi mesti iššūkį „Apple App Store“. Ten įsigaliojo įstatymas, draudžiantis programėlių parduotuvėms primesti savo mokėjimo sistemas. „Apple“ buvo priversta laikytis reikalavimų ir pasiūlyti kūrėjams alternatyvų metodą išoriniams „StoreKit“ mokėjimams apdoroti.

Pietų Korėja sulaužė „Apple App Store“ taisykles

Kūrėjai ir toliau mokės „Apple“ 26 % nuo kainos komisinį mokestį, taip pat turės pateikti produktų ir turinio pardavimo ataskaitas. Tačiau tradiciniai metodai taip pat veiks, tačiau su trūkumais – užklausa pirkti ir šeimos prieiga išoriniam mokėjimų apdorojimui neveiks, nes „Apple“ negalės patikrinti tokių mokėjimų.

Tuo tarpu „Google“, Korėjos žiniasklaidos teigimu, nesilaikė šalies įstatymų ir reikalauja, kad visi programėlių kūrėjai naudotųsi jos atsiskaitymo sistema ir pašalintų išorines mokėjimo nuorodas. Šis reikalavimas paskatino Leidėjų asociaciją pateikti peticiją Korėjos ryšių komisijai, kad ši ištirtų korporacijos veiksmus. „Apple“ nusprendė vengti tokių nuotykių ir paklusti reikalavimams.

Kas žino, gal kitos šalys atkreips dėmesį į šį požiūrį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!