Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/83417/mokejimas-uz-elektra-kam-ir-kada-pervesti-pinigus-keiciantis-tiekejui/spausdinti/

Mokėjimas už elektrą: kam ir kada pervesti pinigus keičiantis tiekėjui

Publikuota: 2022-06-30 11:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Tūkstančiai gyventojų pasirašė nepriklausomo elektros tiekimo sutartis ir nuo liepos 1 d. ją pirks kitomis kainomis. Baigiantis birželiui, gali kilti klausimų, kam pervesti pinigus už šį mėnesį.

„Jeigu sutartis įsigalioja ir tiekimą tiekėjas pradeda nuo liepos 1 d., nuo to laikotarpio reikia atsiskaityti su nauju tiekėju, iki to laiko – su buvusiu. Reikia mokėti esamam tiekėjui, kaip ir visur kitur gyvenime“, – komentavo Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas.

Jo teigimu, svarbu nepamiršti atsiskaityti pvz. visuomeniniam už suvartotą energiją iki sutarties pabaigos, t .y. mėnesio galo.

„Visi tiekėjai turi atmintines ir informaciją savo kaip apmokėti, nes žinoma keičiasi ir kodai ir rekvizitai. Jeigu kyla klausimų klientams, geriausia kreiptis į savo naują tiekėją ir paaiškins“, – patikino P. Kalmantas.

Jis atkreipė dėmesį, kad pasikeitus elektros energijos tiekėjui gyventojams pirmiausiai keičiasi mokėjimo rekvizitai.

Jiems naujasis elektros tiekėjas suteikia naują kliento kodą, mokėjimą reikia atlikti į naujo tiekėjo sąskaitą.

„Svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad nauja elektros rodmenų deklaravimo bei mokėjimo tvarka galios ne tik pasirinkusiems nepriklausomą tiekėją, bet ir tiems gyventojams, kuriems bus teikiama ESO garantinio tiekimo paslauga“, – pabrėžė pašnekovas.

Anot jo, elektros tiekėjai siūlo įvairius rodmenų deklaravimo ir atsiskaitymo būdus.

Pavyzdžiui, dalis tiekėjų rodmenis siūlo deklaruoti jų savitarnos svetainėje, fizinėse įmokų surinkimo vietose ar telefonu.

Taip pat per mėnesį suvartotos elektros energijos kiekis gali būti apskaičiuojamas pagal vidutinį suvartojimą arba rodmenys gali būti nuskaityti nuotoliniu būdu – su sąlyga, kad nekilnojamojo turto objekte yra automatizuota apskaita.

„Pabrėžiu, kad atsiskaitymo būdą reikia aptarti su savo tiekėju, tačiau pats atsiskaitymo už paslaugą principas nesikeis – klientams reikės apmokėti vieną tiekėjo kas mėnesį siunčiamą sąskaitą, kurioje bus detaliai pateikiama kainos dedamųjų išklotinė.

Žinoma, prieš baigiant gauti paslaugas iš visuomeninio tiekėjo, ar keičiant nepriklausomą tiekėją, būtina laiku atsiskaityti su esamu tiekėju. Pradėjus naudotis nepriklausomo tiekėjo paslaugomis, svarbu nelikti įsiskolinus savo buvusiam – visuomeniniam tiekėjui, o atsiskaityti su juo yra rekomenduojama įprastais terminais“, – paaiškino P. Kalmantas.

Nuo liepos 1 d. keisis ne tik visuomeninio tiekėjo, bet ir nepriklausomų tiekėjų kainomis.

Iki gruodžio visi gyventojai, kurie iki šiol nėra pasirinkę nepriklausomo tiekėjo, dar turės tai padaryti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!