Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/83355/google-naujienos-grizta-i-ispanija/spausdinti/

„Google“ naujienos grįžta į Ispaniją

Publikuota: 2022-06-24 17:34
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Savo 20-mečio dieną, ir po beveik aštuonerių metų pertraukos, „Google“ naujienos atnaujino savo veiklą Ispanijoje. Tai tapo įmanoma dėl Karališkojo dekreto-įstatymo, įgyvendinančio ES autorių teisių direktyvą, kuris buvo priimtas pernai lapkritį. Autorių teisių direktyva leidžia naujienų platformoms tiesiogiai derėtis su turinio teikėjais.

„Google“ naujienos grįžta į Ispaniją

Prisiminsime, kad 2014 m. Ispanija priėmė vadinamąjį „Lassalle įstatymą“ (pasaulyje žinomą kaip „Google mokesčio“ įstatymas), įpareigojantį internetines platformas, įskaitant „Google News“, mokėti kolektyvinį licencijos mokestį už antraščių ar naujienų fragmentų pakartotinį publikavimą. Po šio įstatymo paskelbimo paieškos milžinės paslauga Ispanijoje nutraukė savo veiklą.

Spėjama, kad pasitraukus „Google“ naujienoms Ispanijos leidėjai prarado didelę srauto dalį. Paslaugos grįžimas į šalį leis jiems padidinti skaitytojų skaičių ir skelbimų peržiūras.

Bendrovė taip pat stengiasi kuo greičiau pradėti „Google News Showcase“ programą Ispanijoje, teigiama „Google“ tinklaraščio įraše.

„Google News Showcase“ yra leidėjų turinio licencijavimo programa, kuri moka leidėjams už turinio naudojimą „Google“ naujienų ir „Discover“ siužetinėse lentelėse.

Šių metų pradžioje programa buvo pradėta Australijoje. Iki šiol „Google News Showcase“ sudarė sutartis su daugiau nei 750 leidėjų visoje Europoje.

Taip pat šiandien „Google“ pristatė naują „Google“ naujienų sąsajos dizainą, kurį galite tinkinti pagal savo informacijos poreikius.

Kaip pranešama „Google“ tinklaraštyje, nauja sąsajos išvaizda buvo sukurta atsižvelgiant į naujienų kaupiklio vartotojų atsiliepimus. Tai leidžia lengvai pasiekti svarbiausias naujienas, pateikiant populiariausias ir vietines naujienas, taip pat suasmenintus pasirinkimus puslapio viršuje.

Be to, vartotojai turi galimybę į vietinių naujienų skyrių įtraukti papildomų elementų naudodami filtrą, kad nepraleistų informacijos iš vietinių dominančių šaltinių.

„Google“ naujienos grįžta į Ispaniją

Be to, sąsajoje pasirodė tinkinamos temos, leidžiančios lengvai peržiūrėti medžiagą ir pereiti prie įdomiausių istorijų. Temas galite pridėti, pašalinti arba pertvarkyti, kaip norite, tiesiog spustelėdami mėlyną nustatymų mygtuką „Jūsų temos“ viršutiniame dešiniajame skyriaus kampe.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!