Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/82845/geriausio-komercinio-automobilio-rinkimuose-universalumo-triumfas/spausdinti/

Geriausio komercinio automobilio rinkimuose – universalumo triumfas

Publikuota: 2022-05-13 13:50
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Elektrifikacija jau apima ne tik asmeninės paskirties automobilius, bet ir komercinį transportą. Tai patvirtino ir „Lietuvos metų komercinio automobilio 2022“ konkurso rezultatai. „Metų elektrinio komercinio automobilio“ nominacijoje triumfavę techniškai giminingi „Citroën ë-Jumpy“, „Peugeot e-Expert“ bei „Toyota Proace Electric“ modeliai konkurentams vilčių nepaliko ir „Mažojo transporterio“ kategorijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Geriausio komercinio automobilio rinkimuose – universalumo triumfas

Apibendrindami savo pasirinkimą, komisijos nariai išskyrė pagrindinius net dvi nominacijas pelniusių elektromobilių privalumus: itin gausią skirtingų versijų pasiūlą, pakankamai didelį viena įkrova nuvažiuojamą atstumą, gerą krovumą ir aukštą komforto lygį.

Pagal WLTP metodiką atliktų testų duomenimis, „Citroën ë-Jumpy“ ir „Peugeot e-Expert“ su 50 kWh talpos baterijomis gali nuvažiuoti maždaug 230, o su 75 kWh – iki 330 kilometrų atstumą. Šių modelių energijos atsargas galima greitai papildyti naudojantis iki 100 kW galios sparčiuoju krovimu.

Tiesa, patys verslininkai sako, kad veiksmingiausias būdas – įsirengti vidutinės galios stoteles ir elektromobilių baterijas krauti naktį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!