Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/82758/tech-muges-pranesejai-it-karjeros-tendencijos-is-pirmu-lupu/spausdinti/

„Tech mugės“ pranešėjai: IT karjeros tendencijos iš pirmų lūpų

Publikuota: 2022-05-06 11:19
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

IT darbuotojų Lietuvoje vis dar trūksta. Technologijų bendrovės auga, iš „galiojimo“ išeinančių profesijų specialistai dairosi į IT rinką, o šios rinkos darbo spektras nenustoja plėstis į kitas sritis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pasak tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ įkūrėjos ir stipriausių IT darbdavių karjeros mugės „Tech mugė“ organizatorės Julijos Rimšelės, susidomėjimas persikvalifikavimo į IT rinką galimybėmis neslopsta, o bendras darbuotojų „pool’as“ šalyje tik išaugo.

„Darbo rinką papildė ir iš Ukrainos atvykę nuo karo bėgantys žmonės. Dalis jų jau turi patirties IT sektoriuje, o kiti sieks įsilieti į technologijų sritį, rinkdamiesi persikvalifikavimą. Technologijų darbo rinka Lietuvoje vienareikšmiškai nesustoja augti, kisti ir būti viena ryškiausių žvaigždžių darbo ieškantiems žmonėms“, – sako karjeros mugės organizatorė J. Rimšelė.

Šių metų gegužės 7 d. „Litexpo“ vyksianti nemokama stipriausių IT darbdavių „Tech mugė“ lankytojus kvies tiek pasikalbėti su daugiau nei penkiasdešimties įmonių atstovais apie IT karjeros galimybes, atviras pozicijas, tiek pasiklausyti technologijų sektoriaus darbdavių pranešimų aktualiomis temomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!