Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/8152/sena-televizoriu-iskeisti-i-nauja-padejo-ir-zydrunas-savickas/spausdinti/

Seną televizorių iškeisti į naują padėjo ir Žydrūnas Savickas

Publikuota: 2007-06-05 11:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Kuusakoski, UAB

Aplinkosaugos institucijų nesutarimams dėl elektros ir elektoninės įrangos (EEĮ) atliekų tvarkymo organizavimo ir ES valstybei skirtų užduočių vykdymo, atrodo, galo nematyti, tuo tarpu Klaipėdoje įsikūrusi, visoje Lietuvoje dirbanti įmonė „Kuusakoski“, dalyvaudama EEĮ atliekų tvarkymo procese, ieško ir kitokių sprendimų.

Jau keletą metų kompanija vykdo švietėjiškus ekologinius projektus ir skatina gyventojų ekologinę savimonę. Įmonės vadovas Paulius Juška teigia neabejojąs, kad visuomenės požiūris į atliekų tvarkymą pasikeis tik išugdžius naują kartą, turinčią naują požiūrį į aplinkos kokybę. Vien ES direktyvų, įstatymų ir instrukcijų, deja, geram rezultatui pasiekti nepakanka. Šiemet visą pusmetį Lietuvoje vykusi akcija skatinanti gyventojus atsikratyti sena buitine technika ir kitais elektros prietaisais sėkmę atnešė ne tik visuomenei, bet ir konkrečiam asmeniui. Šiaulietis Gintaras Jerakauskas nuo šiol labai gerai žinos ne tik ES skatinamą atliekų tvarkymo politiką, bet ir galės džiaugtis fortūnos dėka iškeitęs seną nebeveikiantį televizorių į naujutėlį LCD televizorių, bei gavęs jį iš stipriausio planetoje žmogaus Žydrūno Savicko rankų.

Seną televizorių iškeisti į naują padėjo ir Žydrūnas Savickas

Metalo laužo, senų automobilių, elektros ir elektroninės įrangos atliekų tvarkymo įmonė „Kuusakoski“ šiemet kvietė įvairių Lietuvos miestų gyventojus, kiekvieną savaitę vis kitame mieste, atsikratyti sena buitine elektros technika ir taip saugoti aplinką nuo užteršimo pavojingomis atliekomis. Klaipėdoje prasidėjusi ir Vakarų Lietuvos miestelius apėmusi akcija pasiekė Kauną ir Šiaulius. Daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių, į spalvingą „Kuusakoski“ sunkvežimį atnešusiems seną skalbimo mašiną, nebeveikiantį televizorių, šaldytuvą ar kitokią nebereikalingą buitinę elektros techniką kompanija „Kuusakoski“ žadėjo ypatingai atsilyginti. Kaip vėliau paaiškėjo, akcijos nugalėtojas perdirbėjams atidavė ne ką kitą, o seną nebeveikiantį televizorių.

„Kuusakoski“ turi profesionalią įrangą ir patirtį saugiam elektros ir elektroninės įrangos atliekų utilizavimui. Saulius Norkaitis, „Kuusakoski“ atliekų tvarkymo padalinio vadovas sako, kad ardant buitinę techniką namuose, aplinka gali būti pavojingai užteršta medžiagomis, kurios gamtoje išlieka nesuirę šimtus metų. „Neprofesionalūs ardytojai išnarstę seną televizorių ar radio imtuvą pasiima metalą, o stiklą ir kitas atliekas tiesiog išmeta, tai netoleruotina“, sako Saulius Norkaitis. Tuo tarpu kompanija, utilizuodama elektros ir elektronikos įrangą, sutvarko visus iki vieno komponentus: metalus, plastiką, stiklą. Surenkant elektros įrangos atliekas taip pat padedama valstybei ir įrangos importuotojams bei gamintojams vykdyti ES nustatytas atliekų tvarkymo užduotis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!