Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/81248/rusija-reikalauja-kad-netflix-transliuotu-valstybines-televizijos-laidas/spausdinti/

Rusija reikalauja, kad „Netflix“ transliuotų valstybinės televizijos laidas

Publikuota: 2021-12-30 21:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Rusijos valstybinė žiniasklaidos priežiūros institucija reikalaus, kad „Netflix“ savo klientams Rusijoje siūlytų valstybinės televizijos kanalus.

Rusija reikalauja, kad „Netflix“ transliuotų valstybinės televizijos laidas
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Privalės transliuoti nacionalinius kanalus

Toks sprendimas įvyko po to, kai antradienį Rusijos valstybinė žiniasklaidos priežiūros institucija įtraukė JAV įsikūrusią vaizdo transliacijų įmonę „Netflix“ į savo „garso ir vaizdo paslaugų“ registrą, praneša „The Moscow Times“.

2020 m. pabaigoje sukurtas „Roskomnadzor“ registras taikomas internetinėms transliacijų paslaugoms, turinčioms daugiau kaip 100 tūkst. vartotojų per dieną, ir reikalauja, kad jos laikytųsi Rusijos įstatymų bei įregistruotų Rusijos bendrovę.

Įregistruotos paslaugos taip pat privalo teikti 20 pagrindinių Rusijos federalinių televizijos kanalų transliacijas.

Nuo 2022 m. kovo mėn. „Netflix“ privalės savo naudotojams Rusijoje siūlyti pavyzdinio valstybinio Pirmojo kanalo, pramoginio NTV ir Rusijos stačiatikių bažnyčios vidinio kanalo „Spas“, kuris reiškia „Išgelbėtas“, transliacijas.

Įstatymuose, kurių dabar „Netflix“ privalo laikytis, yra prieštaringai vertinamų nuostatų, draudžiančių propaguoti „ekstremizmą“ – šis apribojimas buvo naudojamas prieš Kremliui oponuojančios opozicijos šalininkus.

Riboja interneto milžinus

Pastaraisiais mėnesiais Rusija sugriežtino apribojimus užsienio interneto milžinių veiklai savo teritorijoje.

Prieš rugsėjo mėn. vykusius Rusijos parlamento rinkimus „Google“ ir „Apple“ buvo priverstos pašalinti turinį, susijusį su įkalintu Kremliaus kritiku Aleksejumi Navalnu ir jo bendraminčiais, po to, kai valdžios institucijos pagrasino patraukti baudžiamojon atsakomybėn šių technologijų milžinių vietos darbuotojus.

Praėjusią savaitę Rusija skyrė „Google“ ir „Meta“ rekordines 125 mln. JAV dolerių baudas, kaltindama jas tuo, kad jos pakartotinai nepašalino turinio, kurį Rusijos cenzoriai pažymėjo kaip neteisėtą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!