Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/80860/nasa-atidejo-kosmonautu-isejima-i-atvira-kosmosa-del-kosminiu-siuksliu-pavojaus/spausdinti/

NASA atidėjo kosmonautų išėjimą į atvirą kosmosą dėl kosminių šiukšlių pavojaus

Publikuota: 2021-12-01 11:49
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Planuotas dviejų NASA astronautų išėjimas į atvirą kosmosą už Tarptautinės kosminės stoties ribų buvo atidėtas po gauto pranešimo apie kosminių šiukšlių pavojų.

NASA atidėjo kosmonautų išėjimą į atvirą kosmosą dėl kosminių šiukšlių pavojaus
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Problemos kosmose

Neramumai kosmose prasidėjo po neseniai atlikto Rusijos priešpalydovinio (ASAT) ginklo bandymo, kai šalies paleista raketa numušė jos anksčiau paleistą palydovą ir lapkričio 14 d. susidarė naujas, daugiau kaip 150 atsekamų nuolaužų debesis.

Trumpame pareiškime, išplatintame antradienį (lapkričio 30 d.) NASA teigė, kad skrydžio dispečeriai nusprendė atidėti išėjimą į atvirą kosmosą, nes „nebuvo galimybės tinkamai įvertinti astronautams galinčią kilti riziką“.

„Kosminės stoties tvarkaraštis ir operacijos gali lengvai prisitaikyti prie išėjimo į atvirą kosmosą atidėjimo“, – savo interneto svetainėje rašė kosmoso agentūra.

Buvo numatyta, kad astronautai Tomas Marshburnas ir Kayla Barron pakeis sugedusią antenos sistemą kita. Per planuotą šešių su puse valandų trukmės išėjimą į atvirą kosmosą būtų buvę galima vėl naudoti vieną iš komplekso S diapazono antenos mazgų (SASA), kuris naudojamas siųsti signalams į Žemę ir iš jos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!