Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/80792/prancuzija-ragina-blokuoti-wish-programele-ir-interneto-svetaine/spausdinti/

Prancūzija ragina blokuoti „Wish“ programėlę ir interneto svetainę

Publikuota: 2021-11-27 17:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Po atlikto tyrimo keli Prancūzijos politikai paragino paieškos sistemas ir programų parduotuves paslėpti populiarią elektroninės prekybos įmonės „Wish“, daugiausiai siūlančios prekes iš Kinijos, programėlę ir svetainę. Teigiama, kad „Wish“ pažeidė vartotojų teises, įtraukdama į sąrašą ir pardavinėdama produktus, kurie neatitinka Europos Sąjungos reglamentų, skelbia „The Independent“.

Prancūzijos administracija, atsakinga už vartotojų teises ir sukčiavimą, atsekė daugiau nei 100 „Wish“ parduodamų gaminių. Tyrimas atskleidė, kad daugiau nei pusė jų neatitiko reikalavimų, o didelė dalis produktų buvo pažymėti kaip pavojingi.

Pavyzdžiui, iš tikrintų žaislų, 95 proc. jų neatitiko reguliavimo, 45 proc. buvo pripažinti pavojingais. Iš elektros prietaisų taisyklių neatitiko 95 proc., o 90 proc. pripažinti pavojingais.

Teigiama, kad „Wish“ pašalino prekes, kuomet buvo pranešta, kad jos yra pavojingos, tačiau tyrimo metu nustatyta, kad „dažniausiai tie produktai išlieka kitu pavadinimu, o kartais net tiekiami iš to paties pardavėjo“.

Didžioji dalis produktų, parduodamų „Wish“, yra iš Kinijos prekybininkų, pati platforma šios produkcijos nesandėliuoja.

„Wish“ atstovas „The Independent“ sakė, jog kaip prekyvietės platforma, jie nėra teisiškai įsipareigojusi tikrinti 150 milijonų parduodamų produktų. Tačiau investuojama į daugybę programų, skirtų pritraukti ir apdovanoti pardavėjus, siūlančius kokybiškas prekes, ir apriboti tų, kurie siūlo žemesnės kokybės prekes, parodymą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!