Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/80762/sausi-planuojami-papildomi-es-paramos-kvietimai-fiziniams-asmenims/spausdinti/

Sausį planuojami papildomi ES paramos kvietimai fiziniams asmenims

Publikuota: 2021-11-24 15:22
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Matydama didžiulį finansavimo poreikį ir siekdama mažinti išaugusias energijos kainas, Energetikos ministerija perskirstė nepanaudotas ir sutaupytas ES finansavimo lėšas tarp priemonių ir sausio mėnesį paskelbti po dar vieną papildomą kvietimą fiziniams asmenims saulės elektrinių įsirengimui, įsigijimui iš salės elektrinių parkų bei neefektyvių biokuro katilų keitimui.

Nauji kvietimai planuojami jau 2022 m. sausį, tam šiuo metu rengiami teisės aktai ir atliekamos reikalingos procedūros. Įvertinus gautų paraiškų kiekį, po numatomų kvietimų vertinimo pabaigos bus sudaromas rezervinis sąrašas, kuriam planuojama skirti papildomą finansavimą. Planuojama, jog saulės elektrinių įsirengimui bus skelbiamas kvietimas už 3,600 mln. eurų su galimybe padidinti iki 10 mln. eurų.

Saulės elektrinių įsigijimui iš elektrinių parkų planuojamas 1 mln. eurų kvietimas su galimybe padidinti iki beveik 2 mln. eurų.

Neefektyvių biokuro katilų keitimui bus skelbiamas kvietimas 3,033 mln. eurų su galimybe padidinti iki beveik 10 mln. eurų.

Finansavimo sąlygos nebus keičiamos.

Atkreipiame dėmesį, kad pagal priemonių, skirtų saulės elektrinių įsirengimui ir katilų keitimui, finansavimo sąlygų aprašų nuostatas išlaidos yra tinkamos finansuoti nuo kvietimo teikti registracijos formas paskelbimo datos. Tuo tarpu saulės elektrinių įsigijimui iš elektrinių parkų įrangos išlaidos bus tinkamos, jei AIE technologijos bus įsigytos pirmąjį kartą iš vystytojo, esančios elektrinių parke (saulės elektrinėje), kuris eksploatuojamas ne ilgiau kaip 24 mėnesius (nuo leidimo gaminti datos praėjo ne daugiau nei 24 mėn.).

Gyventojams, kurie saulės elektrines įsirengs savo namuose arba geografiškai nutolusioje vietoje, galės gauti 243 eurų arba 323 eurų kompensaciją už 1 kW, priklausomai nuo to, ar elektrinę įrenginės su inverteriu ar be jo. Gyventojams, kurie ketina įsigyti saulės elektrinę iš elektrinių parko, kompensuojami 323 eurai už 1 kW.

Taip pat bus galima teikti paraiškas ir gauti finansavimą seniems neefektyviai biomasę (malkas, pjuvenų briketus) naudojantiems šildymo katilams pasikeisti į naują 5 klasės biokuro katilą arba šilumos siurblį (oras-vanduo, žemė-vanduo, vanduo-vanduo).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!