Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/80466/programa-solve-for-tomorrow-arteja-finalo-link/spausdinti/

Programa „Solve for Tomorrow“ artėja finalo link

Publikuota: 2021-11-03 07:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė moksleivių švietimo programa ir konkursas „Solve for Tomorrow“ artėja prie finalo – jau gruodį bus paskelbti trijų prizinių vietų laimėtojai. Šiemet 8-11 klasių moksleivių buvo klausiama, kaip atkurti pandemijos metu sugriautą balansą tarp skaitmeninio ir realaus gyvenimo.

Programa „Solve for Tomorrow“ artėja finalo link

Visose Baltijos šalyse vykstančiame kompanijos „Samsung“ vykdomame konkurse jėgas išbando daugiau nei šimtas komandų, kurios, patobulinusios savo idėjas dizaino mąstysenos meistriškumo pamokose, šiuo metu jas šlifuoja su patyrusiais mentoriais.

„Šiemet konkurso dalyviai buvo kviečiami dalintis idėjomis, kaip padėti sau ir kitiems padėti atrasti pusiausvyrą. Nors matome, kad grįžimas į pilnavertį gyvenimą ir priešpandeminį pasaulį kiek užsitęsė, ruoštis tam neabejotinai turime jau dabar. Kuo daugiau gerų idėjų turėsime, tuo lengviau bus gyventi toliau. Labai džiugina, kad renginių metu moksleiviai buvo labai aktyvūs, įsitraukę ir darbštūs“, – sako konkurso ir programos Baltijos šalyse vadovė Eglė Tamelytė.

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje surengtos meistriškumo pamokos sulaukė didelio visų trijų šalių mokinių dėmesio ir įsitraukimo. Iš viso meistriškumo kursuose dalyvavo per 200 moksleivių.

Lietuvoje „Solve for Tomorrow“ nuotoliniai meistriškumo kursai vyko didžiausiame į technologijas orientuotame Lietuvos universitete – Kauno technologijos universitete. Trijų valandų trukmės tiesioginės transliacijos metu vyko Kauno technologijos universiteto ekspertų surengtos praktinės dirbtuvės, kurias vedė doc. Dr. Rūta Petrauskienė, doc. Dr. Dainora Maumevičienė ir lektorė Audronė Daubarienė.

Moksleiviai buvo supažindinti su dizaino mąstysenos principais, vartotojų poreikių analizės principais, mokėsi kurti prototipus ir juos išbandyti. Paskutiniame etape moksleiviai turėjo galimybę pristatyti savo idėjas. O „DDB Vilnius“ kūrybos vadovas Arnas Aukštikalnis pristatė 17 skirtingų būdų, kaip besirengiant finalui, tai galima padaryti dar geriau.

Meistriškumo pamoka Latvijoje vyko internetinio seminaro formatu. Dizaino mąstymo meistriškumo pamoką Latvijoje vedė Liepojos mokslo ir švietimo inovacijų centro ekspertai. Estijoje, didžiausiame Baltijos šalyse mokslo miestelyje Tehnopol, vykusi „Solve for Tomorrow“ meistriškumo pamoka vyko gyvai. Ją vedė Markko Karu, dizaineris, turintis 25 metų patirtį padedant verslui diegti naujoves ir tobulėti.

Sėkmingai išklausiusios meistriškumo kursus, šiuo metu komandos, padedamos apie 20 mentorių iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos, detaliau plėtoja idėjas. Vertinimo komisijos balsavimui idėjos bus pateiktos lapkričio viduryje. Sėkmingiausiai programoje pasirodžiusios komandos paaiškės gruodį, finaliniame idėjų pristatymo renginyje.

Konkurso prizinio fondo vertė, kuris bus padalintas trims laimėtojų komandoms – 18 000 eurų. Nugalėjusiai komandai šiais metais atiteks 5 tūkst. eurų piniginis apdovanojimas ir 5 tūkst. eurų vertės prizas „Samsung“ įrenginiams įsigyti. Prizais bus apdovanotos ir antrą bei trečią vietą užėmusios komandos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!