Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/80195/apple-nera-patenkinti-teismo-sprendimu-del-epic-games/spausdinti/

„Apple“ nėra patenkinti teismo sprendimu dėl „Epic Games“

Publikuota: 2021-10-13 10:44
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Rugsėjo mėnesį vykusio teismo metu „Apple“ laimėjo 9 iš 10 „Epic Games“ pareiškimų – vienintelis pastarosios teiginys, su kuriuo sutiko teisėjai, yra tai, jog „Apple“ neva nelegaliai skatina vartotojus naudoti išskirtinai savo mokėjimo platformą pirkimams aplikacijų viduje. „Apple“ buvo įsakyta leisti programų kūrėjams nukreipti naudotojus į alternatyvius mokėjimo metodus pradedant nuo gruodžio mėnesio, tačiau kompanija nėra patenkinta šiuo sprendimu ir nedelsiant jį apskundė.

„Apple“ nėra patenkinti teismo sprendimu dėl „Epic Games“

Apeliacijoje technologijų milžinė prašo laikinai nutraukti šį reikalavimą, tam kad „galėtų apsaugoti vartotojus kol įveiks sudėtingas ir nuolat besikeičiančias teisines, technologines ir ekonomines sąlygas“. „Apple“ teigia, jog jei bus priversta leisti kūrėjams nukreipti naudotojus į alternatyvias mokėjimo sistemas, kompanija nebus pajėgi apsaugoti savo vartotojų nuo sukčiavimo:

„Nuorodos į alternatyvias mokėjimo sistemas didina rizika. Vartotojai, kurie paspaudžia aplikacijos viduje esančias mokėjimo nuorodas – ypač esančias „App Store“ platinamose aplikacijose – tikisi būti nukreipti į tokį mokėjimo tinklapį, kuriame gali saugiai nurodyti savo asmens duomenis nebijodami būti apgauti.“

Apeliaciją „Apple“ užbaigia teigdama, jog „išorinių mokėjimo nuorodų įvedimas, ypač tinkamai neištestavus iš neištaisius sistemos spragų, gali nuvesti prie būtent tokių saugumo spragų, su kokiomis „Apple“ kovoja.“ Kompanija skelbia negalinti patvirtinti, ar vartotojai gavo tai, už ką sumokėjo, kuomet mokėjimas atliekamas naudojant išorines platformas.

„Apple“ tiki, jog šios sąlygos panaikinimas sukeltų pavojų ne tik vartotojams, bet ir pačiai kompanijai, mat tai sumažintų publikos pasitikėjimą šia technologijų įmone. Kadangi apeliacija paskelbta vos prieš keletą dienų, kol kas sunku nuspėti, ar kompanijos reikalavimai bus pateisinti.

Dar rugsėjį „Apple“ laimėjo 2020-aisiais pradėtą teismo procesą antimonopolinėje byloje prieš „Epic Games“. Viskas prasidėjo nuo jo, jog pastaroji tyčia pažeidė kontrakto su „App Store“ reikalavimus ir pradėjo siūlyti vartotojams savo pačios apmokėjimo sistemos naudojimą. To pasekoje, pralaimėjusi teismą „Epic Games“ privalo išmokėti „Apple“ dalį pelno, surinkto iš apmokėjimų, tačiau teismas pritarė, JAV technologijų milžinė menkina vartotojų pasirinkimo laisvę versdama naudoti išskirtinai savo valdomą mokėjimų sistemą.

Teisėja Yvonne Gonzalez Rodgers priemė nuolatinį įsakymą, jog „Apple“ nebus leidžiama versti aplikacijų kūrėjus naudoti išskirtinai jai priklausančią apmokėjimo sistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!