Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/80185/sveikatos-pramones-milzines-aptars-inovacijas-health-tech-forward-konferencijoje-vilniuje/spausdinti/

Sveikatos pramonės milžinės aptars inovacijas „Health Tech Forward“ konferencijoje Vilniuje

Publikuota: 2021-10-12 11:58
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien Vilniuje prasideda tris dienas truksianti konferencija „Health Tech Forward“. Renginį inicijuoja „Kilo Health“ – viena iš skaitmeninio sveikatingumo srityje lyderiaujančių kompanijų pasaulyje. Bendrovės kvietimu, į pirmą tokio masto konferenciją Lietuvoje susirinks daugiau nei 500 sveikatos technologijų ekspertų ir lyderių. Tarp jų, atstovai iš tokių sveikatos pramonės bei technologijų gigančių kaip „AstraZeneca“, „Roche“, „Novartis“, „Bayer“, „Microsoft“ ir kt.

Sveikatos pramonės milžinės aptars inovacijas „Health Tech Forward“ konferencijoje Vilniuje

Beprecedenčiu tempu besivystančios technologijos diktuoja sąlygas visose verslo srityse. Ne išimtis ir sveikatos pramonė, kurioje sėkmingas naujausių technologijų pritaikymas – būtina sąlyga norint išlikti konkurencingais vienoje sudėtingiausių ir sparčiausiai besivystančių rinkų visame pasaulyje.

Konferencija vyks spalio 12 – 13 d., ją globoja Lietuvos respublikos sveikatos apsaugos ministerija, o organizuoja bene sparčiausiai augantis tarptautinių renginių organizatorius „Futurae Media“. Pažangiausios vaizdo konferencijų technologijos leis renginį tiesiogiai iš Vilniaus transliuoti dalyviams iš daugiau nei 55 šalių visame pasaulyje.

„Tradicinės sveikatos priežiūros sistemos lėtai prisitaikydavo prie inovacijų ir būdavo viena mažiausiai skaitmenizuotų sričių. Tačiau COVID-19 pandemija sparčiai pagreitino jos transformaciją – prie to itin aktyviai prisideda idėjų ir talentų turintys startuoliai. Šiuo metu tai yra viena perspektyviausių ir pažangiausių rinkų“, – sako „Kilo Health“ vadovas Tadas Burgaila.

Renginio programoje numatyta aptarti tokias temas kaip sveikatos paslaugų skaitmenizacija, psichikos sveikata, telemedicina, dirbtinis intelektas (AI), ir diagnostikos inovacijos. Šiomis temomis diskutuos ir savo patirtimi bei įžvalgomis dalinsis patyrę rinkos žaidėjai, sveikatos politikos formuotojai, startuoliai, investuotojai ir medicinos bei technologijų sričių ekspertai.

Be to, spalio 12 d. renginio organizatoriai pakvies dalyvius stebėti „Health Tech Challengers“ finalą, kurio metu dėl 10 000 JAV dolerių prizo susirungs startuoliai iš šešių skirtingų sveikatingumo technologijų sektorių. Jų pristatytus sprendimus vertins daugiau nei 30 didžiausių pasaulio sveikatos pramonės investuotojų. Nugalėtojas bus skelbiamas spalio 14 dieną. Be jau minėto piniginio prizo, jis pelnys novatoriškiausio sveikatos technologijų startuolio titulą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!