Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79945/epic-games-net-laimeje-teisma-pries-apple-negali-fortnite-sugrazinti-i-app-store/spausdinti/

„Epic Games“ net laimėję teismą prieš „Apple“ negali „Fortnite“ sugrąžinti į „App Store“

Publikuota: 2021-09-24 09:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar rugsėjo 10-ą dieną ilgai trukęs teismo procesas tarp „Epic Games“ ir „Apple“ pateikė savo išvadas. Sprendimas paliko abi puses nepatenkintas, nes „Fortnite“ kūrėjai nesugebėjo įrodyti, kad Amerikos milžinė yra monopolija, tačiau buvo nustatyta, kad „Apple Store“ užsidėtas papildomas 30-ies procentų antkainis pažeidžia visų kūrėjų teises. Dabar tikriausiai atrodo, kad žaidimas turėtų jau greitai būti vėl prieinamas „iOS“ sistemose, tačiau panašu, kad taip tikrai nebus.

„Epic Games“ net laimėję teismą prieš „Apple“ negali „Fortnite“ sugrąžinti į „App Store“

„Epic Games“ CEO Tim Sweeney savo „Twitter“ paskyroje pateikė laišką gautą iš „Apple“ teisininkų, kuriame yra teigiama, kad pastarieji net negalvoja sugrąžinti „Fortnite“ atgal į jų elektronine parduotuvę. Tiksliau, dėl „Epic“ abejotino elgesio praeityje“ jie atsisako sugrąžinti jų kaip kūrėjų paskyrą į „App Store“. Taip pat laiške yra teigiama, kad technologijų gigantė net nežada persvarstyti šio sprendimo greitu metu.

Tiesa, viskas gali pasikeisti jeigu galutinis teismo sprendimas lieps padaryti priešingai ir jo nebus galima užginčyti. Tim Sweeney teigia, kad iki tol gali tekti laukti net penkerius metus, o tai reiškia, jog iki tada „Fortnite“ ir kiti „Epic Games“ žaidimai nepasirodys išmaniuosiuose su „iOS“ sistema. Taip pat jis akivaizdžiai kaltina „Apple“ melavimu, nes pasak jo, jiems buvo pasakyta, kad „Epic Games“ galės sugrįžti į „App Store“ jeigu sutiks laikytis taisyklių kaip ir visi kiti kūrėjai.

Trumpai tariant, nei vieni, nei kiti nepripažįsta savo kaltės ir panašu, kad „Fortnite“ gali iš viso nebesugrįžti į „App Store“. Akivaizdu, kad „Apple“ bando primesti savas taisykles „Epic Games“ ir panašu, jog jiems reikės anksčiau ar vėliau nusileisti. Kad ir kuri pusė čia pasieks viršų, bet labiausiai čia kaip visada nukentės „Fortnite“ žaidėjai, kurie negali parsisiųsti savo mėgstamo žaidimo iš „App Store“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!