Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79933/vert-kviecia-i-konsultacijas-apie-elektros-tiekejo-pasirinkima-vilniuje/spausdinti/

VERT kviečia į konsultacijas apie elektros tiekėjo pasirinkimą Vilniuje

Publikuota: 2021-09-22 17:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) rugsėjo 23 d. nuo 12 iki 15 val. Vilniuje, V. Kudirkos aikštėje, patars gyventojams, kaip pasirinkti nepriklausomą elektros tiekėją, į ką reikia atkreipti dėmesį, gavus pasiūlymą ar pasirašant sutartį su elektros energijos tiekėju, paaiškins, iš ko susideda elektros kaina, atsakys į kitus klausimus.

Kviečiame ateiti prie mūsų palapinės – atsakysime į visus Jums rūpimus klausimus!​

VERT ekspertai visoje Lietuvoje konsultuoja besidominčius elektros energijos tiekėjo pasirinkimu, atsako į visus rūpimus klausimus, pasakoja, kodėl svarbu pasirinkti elektros energijos tiekėją, kiek elektros energijos tiekėjų yra, kur kreiptis, norint pasirinkti elektros energijos tiekėją, ką daryti, jeigu kyla neaiškumų tolesniuose etapuose, kas bus, jeigu nepasirinks elektros energijos tiekėjo, kas yra garantinis tiekimas. Suteikia informacijos apie tai, į ką svarbu atkreipti dėmesį sudarant sutartis su elektros energijos tiekėjais, supažindina su nauju VERT įrankiu – kainų palyginimo skaičiuokle.

„Džiaugiuosi, jog profesionalios VERT ekspertų konsultacijos itin populiarios. Tiek vasaros metu, tiek prasidėjus rudeniui gyventojai aktyviai domisi elektros tiekėjų pasirinkimu, užduoda jiems rūpimus klausimus. Elektros rinkos liberalizacija vyksta sklandžiai ir efektyviai. Pirmame elektros tiekėjo pasirinkimo etape elektros tiekėją pasirinko 99 proc. vartotojų. Tikiuosi, jog ne ką mažiau sėkmingas bus ir jau įsibėgėjęs antrasis elektros rinkos liberalizacijos etapas“, – sako VERT pirmininkas R. Pocius.

VERT ekspertai jau lankėsi 42 savivaldybėse.

2021 m. rugsėjo 22 d. duomenimis, nepriklausomą elektros energijos tiekėją pasirinko 30 proc. II etapo ir 16 proc. III etapo buitinių vartotojų. Iš viso nepriklausomą elektros energijos tiekėją jau pasirinko 457 440 vartotojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!