Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79791/kriptovaliutu-megeju-bendruomene-rinkosi-i-rengini/spausdinti/

Kriptovaliutų mėgėjų bendruomenė rinkosi į renginį

Publikuota: 2021-09-16 15:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Antradienio vakarą Vilniuje praūžė „Vilnius Bitcoin Meetup by SpectroCoin“ – renginys visiems besidomintiems kriptovaliutomis ir jų technologijomis. Susitikimas priviliojo net kelis šimtus kripto pasaulio entuziastų ne tik iš sostinės, bet ir kitų Lietuvos miestų: Kauno, Klaipėdos, Šiaulių.

Ievos Budzeikaitės nuotr.
Ievos Budzeikaitės nuotr.

„Į renginį užsiregistravo daugiau nei 400 žmonių. Tai – absoliutus mūsų susitikimų su kripto bendruomene rekordas, kuris liudija ir apie neeilinį susidomėjimą kriptovaliutomis. Matome, kad po kelių karantinų žmonės pasigenda būtent gyvų renginių, tad nusprendėme, kad šis susitikimas bus rengiamas tik gyvai. Kadangi iš pradžių prognozavome, jog renginyje apsilankys perpus mažiau žmonių, salėje nesutalpinome visų norinčių dalyvauti. Todėl jau pradėjome planuoti kitą Bitcoin Meetup, kuris bus prieinamas dalyviams tiek gyvai, tiek online“, – pasakoja renginį organizavusios kriptovaliutų keitimo platformos „SpectroCoin“ vadovė Ina Pieczulis.

Beveik keturias valandas trukusiame „Vilnius Bitcoin Meetup“ dalyviai gilinosi į kriptovaliutų prekybos teorinius aspektus, šiuo metu rinkoje vyraujančias tendencijas, diskutavo apie bitkono ir kitų kriptovaliutų ateitį, analizavo taip vadinamų nepakeičiamų žetonų (angl. Non-fungible tokens) bei kitų kriptovaliutų technologija paremtų produktų perspektyvas.

Žiūrovai išgirdo populiaraus jaunosios kartos verslininko, investuotojo Justo Pikelio įžvalgas kriptovaliutų ateities tema, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Fintech programos vadovo, docento Sauliaus Masteikos pranešimą apie kriptovaliutų rinkos dinamikas, o kaip kriptovaliutų prekeiviams ir verslams gauti tradicinių finansų paslaugas paaiškino „Bankeros“ partneris ir elektroninės pinigų įstaigos „Pervesk“ vadovas Darius Kulikauskas. Renginyje taip pat pranešimus skaitė „SpectroCoin“ atstovai Gabija Anskaitytė ir Evaldas Krampas.

Renginį kriptovaliutų entuziastams organizavusios „SpectroCoin“ ir „Bankera“ komandos spalio mėnesį kviečia į kitą renginį, skirtą pinigų plovimo prevencijos specialistams. Spalio 12 dieną Vilniuje, viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“ vyks jau trečioji pinigų plovimo prevencijos aktualijoms skirta konferencija „Baltic AML Forum“, kurioje pranešimus skaitys 16 pranešėjų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Olandijos, Austrijos. „Baltic AML Forum“ atidarys ir sveikinimo kalbą sakys Lietuvos Respublikos Finansų ministrė Gintarė Skaistė bei Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!