Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79736/lg-issikele-tiksla-panaudoti-daugiau-nei-puse-milijono-tonu-perdirbto-plastiko/spausdinti/

LG išsikėlė tikslą panaudoti daugiau nei pusę milijono tonų perdirbto plastiko

Publikuota: 2021-09-11 11:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics“ (LG) paskelbė apie savo tikslą iki 2030 m. panaudoti beveik 600 000 tonų perdirbto plastiko, stengiantis sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą vertės grandinėje. Šis tikslas yra didesnės LG iniciatyvos dalis, kuria siekiama sukurti elektroninių atliekų grąžinimo ekosistemą ir plačiau panaudoti po naudojimo perdirbtas (PNP) medžiagas savo buitinės elektronikos ir buitinės technikos gaminiuose.

LG išsikėlė tikslą panaudoti daugiau nei pusę milijono tonų perdirbto plastiko

2020 metais LG savo gaminiuose panaudojo maždaug 20 000 tonų perdirbto plastiko, kurį iki 2025 m. planuoja padidinti daugiau nei dešimt kartų. Nors LG televizoriuose, kompiuterių monitoriuose, garsiakalbiuose, skalbimo mašinose, šaldytuvuose ir oro kondicionieriuose šiuo metu naudojamas perdirbtas plastikas, LG išplės perdirbto plastiko naudojimą ir savo gaminių išorinėje pusėje. Šalia to, kad LG sunaudoja daugiau perdirbto plastiko, savo veikloje bendrovė taip pat mažina gryno plastiko naudojimo apimtis. Šiais metais 18 OLED televizorių modelių bus gaminami naudojant mažiau gryno plastiko, t.y. šis skaičius padidės nuo 14 modelių 2020 m., siekiant plastiko suvartojimą sumažinti 10 000 tonų.

LG taip pat didina numatytą elektroninių atliekų grąžinimo kiekį nuo 2006 m. pasiekto kiekio, t. y. 4,5 mln. tonų iki daugiau nei 8 mln. tonų iki 2030 m., o 2020 m. pabaigoje buvo surinkta 3,07 mln. tonų plastiko. Be to, LG 52 šalyse įgyvendina elektroninių atliekų grąžinimo ir perdirbimo iniciatyvas. Pietų Korėjoje 2001 m. atidarytas „LG Chilseo“ perdirbimo centras ne tik leidžia vartotojams grąžinti elektronikos atliekas, bet ir gamina naujus komponentus iš perdirbto plastiko ir siunčia dalis į netoliese esančią LG buitinės technikos gamyklą, kad šis plastikas galėtų būti panaudotas naujuose gaminiuose, pvz., šaldytuvuose.

LG deda visas pastangas, kad sumažintų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą į gamtą per visą produkto gyvavimo ciklą – nuo gamybos, transportavimo iki naudojimo ir šalinimo. Kaip pagrindinė tvaraus valdymo tikslų dalis, LG patronuojanti bendrovė birželį sudarė susitarimą su Korėjos aplinkos ministerija ir vietinėmis civilinėmis grupėmis, kad jos pagrindiniame MTTP mieste „LG Sciencepark“ įdiegtų valdymo be plastiko procesą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!