Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79650/mita-skirs-finansavima-dalyvavimui-tarptautiniuose-renginiuose/spausdinti/

MITA skirs finansavimą dalyvavimui tarptautiniuose renginiuose

Publikuota: 2021-09-06 09:42
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Siekiant, kad Lietuvos įmonės, kuriančios inovatyvias paslaugas, gaminius ir technologijas būtų konkurencingos tarptautinėje rinkoje, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skatina jas dalyvauti tarptautinėse mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programose. Norintiems joms tinkamai pasiruošti, MITA kviečia įmones, vykdančias MTEP veiklas, gauti finansavimą dalyvavimui tarptautiniuose renginiuose arba jų organizavimui Lietuvoje. Tai puiki galimybė įgyti tarptautinės patirties, užmegzti ir stiprinti bendradarbiavimą su partneriais iš užsienio valstybių.

Pandemijos laikotarpiu renginiams persikėlus į nuotolines platformas, MITA, prisitaikydama prie naujų poreikių, pakeitė priemonės reikalavimus – įmonės galės dalyvauti viso tipo renginiuose: tiek nuotoliniu būdu, tiek fiziškai. Finansavimas skiriamas renginiams, skirtiems susipažinti su mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programomis, ugdyti gebėjimus rengti projektų paraiškas, susirasti partnerius iš užsienio valstybių dalyvavimui tokiose programose kaip „Horizon Europe“, „Eureka“ ar „Eurostars“, taip pat organizuoti renginius, skirtus parengti projektų paraiškas. Tarptautinių renginių, kuriuos organizuoja Europos Komisija, nacionalinės inovacijų agentūros, tarptautinių programų sekretoriatai, įmonės ieško savarankiškai. Dėl renginių tinkamumo finansavimui gauti galima konsultuotis su MITA specialistais.

„Įmonėms, siekiančioms dalyvauti tarptautinėse programose ir vykdyti didelės vertės tarptautinius projektus, aukštos pridėtinės vertės kuriančių inovacijų vystymas nėra vienintelė sąlyga. Itin svarbus veiksnys, siekiant įsilieti į tarptautinius konsorciumus ir rasti ilgalaikius tarptautinius partnerius yra užsienio partnerių paieška, įmonių tinklaveika, bendradarbiavimo ryšių mezgimas ir palaikymas, aktyvus dalyvavimas neformaliuose susitikimuose įvairių renginių metu. Todėl šis kvietimas atveria galimybes informuoti tarptautinę rinką apie įmonės vykdomas veiklas, suteikia prieigą prie naujausios informacijos apie formuojamus konsorciumus ar vykdomus projektus“,- dalyvavimo tarptautiniuose renginiuose naudą įvardina MITA MTEPI programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėja dr. Lina Kisielė. 2 019 metais MITA parama pasinaudojo 35 įmonės, tokios kaip UAB „Femtika“, UAB „Altechna R&D“, UAB „Optolita“ ir kitos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!