Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79607/tiktok-griebiasi-uz-galvos-kai-kuriu-ju-vartotoju-kvailumui-nera-ribu/spausdinti/

„TikTok“ griebiasi už galvos: kai kurių jų vartotojų kvailumui nėra ribų

Publikuota: 2021-09-01 21:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„TikTok“ socialinė platforma sulaukė milžiniško populiarumo daugelyje pasaulio šalių, tačiau ji vis dar nėra vertinama vienareikšmiškai. Viena vertus, šiame socialiniame tinkle galima rasti labai patrauklaus ir unikalaus turinio, tačiau „TikTok“ kritikai nuolat pirštu beda į jaunimui blogą įtaką darantį turinį ir jo grėsmę saugumui. Gera to iliustracija – prieš kelias dienas bendrovė neapsikentusi nusprendė pašalinti visą turinį su pastaruoju metu smarkiai išpopuliarėjusiu „Pieno dėžių iššūkiu“.

„TikTok“ griebiasi už galvos: kai kurių jų vartotojų kvailumui nėra ribų

„Pieno dėžių iššūkis“ apima labai nestabilios piramidės iš plastikinių pieno dėžių statymą ir bandymą ją perlipti. Pagrindinė priežastis, kodėl šis iššūkis užkariavo „TikTok“ yra daugiau nei akivaizdi - komiškos nesėkmės, susijusios su žmonių griuvimu, bandant įvykdyti šį keistą uždavinį.

Deja, turbūt nereikia būti specialistu, kad suprastum, jog nekaltas bandymas sukurti juokingą „TikTok“ vaizdelį gali baigtis kaulų ar net stuburo lūžiais, jau nekalbant apie mėlynes. Būtent dėl to socialinė platforma nusprendė žengti tvirtą žingsnį ir pašalinti bet kokį turinį, susijusį su šiuo pavojingu iššūkiu.

Pasak „TechCrunch“, bandant ieškoti turinio su „Pieno dėžių iššūkio“ grotažyme, „TikTok“ neparodo nė vieno rezultato ir įspėja, kad „ši frazė gali būti susijusi su elgesiu ar turiniu, kuris pažeidžia šio socialinio tinklapio taisykles“. Tiesa, „TikTok“ vis dar galima surasti keletą „Pieno dėžių iššūkio” vaizdelių, nes kai kurie vartotojai padarė klaidą, rašydami grotažymę.

Šis įvykis labai panašus į 2018 metais išpopuliarėjusį „Tide“ skalbiklio kapsulių valgymą, pasibaigusį ne viena populiarumo internete siekusių asmenų hospitalizija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!