Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79172/mita-pristate-galimybes-lietuvai-dalyvauti-europos-horizontas-programoje/spausdinti/

MITA pristatė galimybes Lietuvai dalyvauti „Europos horizontas“ programoje

Publikuota: 2021-07-30 17:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Liepos 27 dieną, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) organizavo informacinę dieną, kurioje pristatė galimybes pasinaudoti vienos ambicingiausių iki šiol egzistavusių programų Europoje – mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Europos horizontas“ – galimybėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai. Programos biudžetas – 95,5 mlrd. eurų.

Renginio dalyvius sveikino MITA direktoriaus pavaduotojas ir nacionalinių kontaktinių asmenų (NCP) koordinatorius Gintas Kimtys: „„Europos horizontas“ – tai Europos ateitį kurianti programa, kurioje dalyvavimas yra ne tik itin gerbiamas, bet ir neišvengiamas siekiant transformuoti Lietuvos ekonomiką į aukštos pridėtinės vertės, konkurencingą ekonomiką, tokią, kuri pajėgi užtikrinti Europos Sąjungos siekius – klimato kaitos stabdymą, skaitmeninę transformaciją, taip pat ir gerovės valstybės realizavimą Lietuvoje. Dalyvavimas šioje programoje tikrai nėra lengvas kelias, bet įveikti maratono kilometrai tikrai bus dosniai apdovanoti sėkmingai įgyvendinus projektus“. Sveikinimo žodį jis užbaigė linkėdamas būti drąsiems, žingeidiems ir aktyviems, pasisemti kuo daugiau žinių, o kadangi dauguma kvietimų baigiasi spalio mėnesį, siekiančius parengti kokybišką ir tinkamą paraišką, G. Kimtys ragino suskubti ir kreiptis į MITA nacionalinius kontaktinius asmenis.

Informacinėje dienoje MITA MTEPI programų vyriausioji specialistė Daiva Keršienė pristatė naująją „Eurostars 3” programą, MITA vadovė Birutė Bukauskaitė – „Euratom“ darbo programą, o MITA nacionaliniai kontaktiniai asmenys – Eglė Elena Šataitė, Andrius Balsys ir Žanas Matuzanis bei Lietuvos energetikos instituto direktoriaus pavaduotojas Dr. Rolandas Urbonas dalyvius supažindino su 3-omis tematinėmis „Europos horizonto“ sritimis – Civilinė visuomenės sauga, Klimatas, energetika ir judumas bei Skaitmeninės technologijos, pramonė ir kosmosas. MITA projektų vadovas Paulius Petrauskas dalyviams pristatė MITA ir partnerių iniciatyvos „InterIno LT“ galimybes.

„Europos horizonto“ programa – tai ne tik mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų kūrimui suteikiamas finansavimas, bet ir tarptautinio lygio partnerystė bei pripažinimas, atveriantis kelius į tarptautinės vertės grandines. Tinkamai pasinaudojus nacionalinėmis galimybėmis – konsultacijomis, paraiškų peržiūra, mentoryste bei pagalba partnerių paieškoje, kurias suteikia didelę paraiškų rengimo ir konsultavimo patirtį turinys MITA ekspertai – kelias link gauto finansavimo yra kur kas lengvesnis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!