Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/79076/microsoft-atstovai-gali-pasibelsti-i-jusu-duris-ir-namuose-isjungti-interneta/spausdinti/

„Microsoft“ atstovai gali pasibelsti į jūsų duris ir namuose išjungti internetą

Publikuota: 2021-07-24 07:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ina Jonaitienė
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Žinoma, ne kiekvieną darbą galima atlikti nuotoliniu būdu. Nors ir namie dirbantys žmonės apie tai galėjo susivokti per pastarąją pandemiją, matoma, kad tai taikoma ir tokioms korporacijoms, kaip „Microsoft“.

„Microsoft“ atstovai gali pasibelsti į jūsų duris ir namuose išjungti internetą

Kuomet paaiškėjo, kad nuotolinė kova su kenkėjiška programine įranga „Trickbot“ yra beviltiška, „Microsoft“ ėmėsi drastiškų priemonių ir siuntė darbuotojus nuo durų prie durų, kad rankiniu būdu galėtų atjungti užkrėstą aparatinę tinklo įrangą. Kiek yra žinoma, itin gudrus kenkėjas „Trickbot“ sugebėjo užkrėsti milijonus įrenginių visame pasaulyje.

2020 metais įvairūs agentai ir kitos rimtos įstaigos pradėjo bijoti, kad ši virusinė programa gali sukelti milžinišką sumaištį per JAV prezidento rinkimus. „Trickbot“ gali pažeisti ne tik neskelbtiną informaciją, pavyzdžiui, banko ir „PayPal“ sąskaitas, bet ir atskleisti užkrėstas sistemas kitoms kenkėjiškoms programoms ir taip pridaryti labai daug žalos. Kai kuriose Pietų Amerikos šalyse, tarkime, Brazilijoje, padėtis buvo itin komplikuota dėl pasenusios ir pažeidžiamos tinklo įrangos. Dėl netinkamos įrangos situacija buvo tapusi itin pavojinga, o nuo to galėjo nukentėti vartotojų duomenys, todėl „Microsoft“ darbuotojai buvo, tiesiogine to žodžio, prasme priversti atsisakyti strategijos nuotoliniu būdu bandyti susitvarkyti su kenkėjais.

„Microsoft“ darbuotojai buvo siunčiami į žmonių namus tam, kad fiziškai atliktų maršrutizatoriaus atjungimus. Tokia ne kasdienė užduotis pasirodė rimtas iššūkis, o JAV milžinei į pagalbą prisijungė ir vietinės telekomunikacijų bendrovės, kurios padėjo šalinti užkrėstus įrenginius.

Verta paminėti ir tai, jog JAV Teisingumo departamentas praėjusiais metais apkaltino neįvardijamą moterį, kuri galimai padėjo sukurti šį virusą, o „Microsoft“ 2020 metais gyrėsi, kad nutraukė 94 procentus grupės serverių infrastruktūros, siekdama užkirsti kelią bet kokiems išpuoliams prieš JAV rinkimus. Tačiau „Microsoft“ skaitmeninių nusikaltimų skyriaus generalinė direktorė Amy Hogan-Burney sakė, kad „Trickbot“ tebėra „nuolatinis iššūkis“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!