Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/78995/kinijoje-vyksta-kripto-kaseju-sujudimas-vaizdo-plokstes-ismetamos-arba-parduodamas-uz-neitiketina-kaina/spausdinti/

Kinijoje vyksta kripto kasėjų sujudimas: vaizdo plokštės išmetamos arba parduodamas už neįtikėtiną kainą

Publikuota: 2021-07-18 07:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ina Jonaitienė
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijoje galioja itin griežtos taisyklės, lyginant su visu kitu pasauliu, o ne išimtis yra ir viskas kas susiję su kripto valiutomis. Planas „Ethereum Proof of Stake“ buvo pradėtas įgyvendinti prieš dvejus metus, todėl daugelis nuspėjo artėjantį vaizdo plokščių išmetimą. Kadangi Kinijos valdžia stengiasi kaip įmanoma stipriau stabdyti kripto kasimą, kinai yra priversti išmesti savo turimas ir nereikalingas plokštes.

Kinijoje vyksta kripto kasėjų sujudimas: vaizdo plokštės išmetamos arba parduodamas už neįtikėtiną kainą

„RTX 3060“ vaizdo plokščių kainos siekia 227 eurus. Visi, kurie domisi „Nvidia“ ir AMD kompanijų pasiūlymais, nusipirkti šių bendrovių vaizdo plokštes lengvai gali tokiose svetainėse kaip „Taobao“, „Bangood“, „Alibaba“ ar „AliExpress“.

Rugpjūčio pradžioje platforma „Ethereum“ rengia paskutinius etapus visiškai migracijai prie „Proof of Stake Consensus“, todėl kasyba vaizdo plokštėmis taps nenaudinga. Nepaisant to, kriptovaliutų kasėjai ir toliau tęsė darbus, pirko naujas vaizdo plokštes, ypač „AMD Radeon RX 6000“ ir „Nvidia RTX 3000“ modelius, nors apie migraciją prie „PoS“ buvo paskelbta prieš kelerius metus.

Patys kasėjai tikina, kad prieš negrįžtamus pasikeitimus reikia iškasti kuo daugiau „Ethereum“ valiutos. Kasybos ūkiai yra priversti keldintis ir persiskirstyti iš Sičuano regiono dėl Kinijos valdžios vykdomos kovos su visomis kriptovaliutos formomis. Dauguma „Bitcoin“ kasėjų jau persikėlė į kitas šalis, tačiau „Ethereum“ kasybos ūkių savininkai net negalvoja, kad tai yra pelningas ir protingas sprendimas, nes „Ethereum“ greitu metu nepavyks iškasti, pasitelkiant vaizdo plokštes.

Panašu, kad tai sukurs masinį vaizdo plokščių išmetimą Kinijoje, ką lemia artėjantis „Ethereum 2.0“ pasirodymas. Kaip minėjome, šiuo metu internete galima rasti gausybę „Nvidia RTX 3060“ vaizdo plokščių pasiūlymų, kurių kaina siekia vos 270 JAV dolerių, kuomet pradinė geležies kaina siekė ir 450 dolerių. Žinoma, nesunku nuspėti, kad pagrindinė to priežastis – masinis plokščių pardavimas. Kai kurie pardavėjai masiškai parduoda vaizdo plokštes kitiems, net nesivargina jų pašalinti iš savo naudojamų kasyklų ar įrenginių.

Tokie pokyčiai kriptovaliutų rinkoje sukuria labai įdomų reiškinį, kuris jau dabar pastebimas Kinijos rinkoje. Vieniems tai puiki proga įsigyti kompiuteriams reikalingos geležies už itin žemą kainą, tačiau, žinoma, reikėtų nepamiršti kam visa ši įranga buvo naudojama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!