Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/78957/is-kelio-zelda-turime-nauja-brangiausia-visu-laiku-vaizdo-zaidima/spausdinti/

Iš kelio „Zelda“: turime naują brangiausią visų laikų vaizdo žaidimą

Publikuota: 2021-07-15 09:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar prieš keletą dienų buvo sumuštas visų laikų rekordas, nes viena 1986 metų „The Legend of Zelda“ kopija buvo parduota už daugiau nei 800 tūkstančių JAV dolerių. Atrodė, kad greitai šis įspūdingas rezultatas nebus pajudintas, tačiau jis buvo perkoptas sekančią aukciono dieną. Idealios būklės „Super Mario 64“, kuris buvo išleistas dar 1996 metais buvo parduotas už 1,56 milijono JAV dolerių ir tai į šipulius sudaužė visus anksčiau žinomus rekordus.

Iš kelio „Zelda“: turime naują brangiausią visų laikų vaizdo žaidimą

Aukcioną organizavo ta pati įmonė, tai yra „Heritage Auctions“, o pardavinėjama kopija buvo „Super Mario 64“, kuri buvo išleista 1996 metais tik Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tiesa, kas žaidimą daro tokiu retu ir vertingu, tai yra niekada neatplėšta pakuotė, kuriai „Wata Games“ davė 9,8 iš 10-ies balų įvertinimą, o tai reiškia, kad ji buvo praktiškai nepriekaištingos būklės. Bet vis tiek, daugeliui yra sunku suprasti šį reiškinį, nes mokėti milijonus už žaidimą, kurio niekada nežaisi atrodytų mažų mažiausiai nelogiška, tačiau pasirodo yra žmonių, kuriems 1,5 milijono dolerių vaizdo žaidimui yra ne didžiausia problema. Greičiausiai naujasis savininkas nerinks grybų ir nešokinės ant vėžlių, o paprasčiausiai laikys šią „Super Mario 64“ kopiją saugioje vietoje.

Patys „Heritage Auctions“ iki šiol nebuvo pardavę „Super Mario 64“ už bent kiek panašią kainą. Arčiausiai to buvo tą pačią dieną parduotas tas pats žaidimas su 9,6 vertinimu už viso labo šiek tiek daugiau nei 13 tūkstančių dolerių. Prieš tai „The Legend of Zelda“ 1986-ųjų metų kopija su 9,8 vertinimu buvo parduota už beveik per pusę mažesnė sumą. Tikriausiai „Super Mario 64“ turi kažką, ko „Zelda“ niekada nepasiūlys.

Na jeigu turite dar neišpakuotų senų vaizdo žaidimų tai Jums pasisekė, nes pavyzdžiui net dabar „Ebay“ platformoje galima rasti 2002 metų kompiuterinę ir neišpakuotą „Grand Theft Auto 3“ versiją už 150 dolerių. Žinoma, kad tai nei iš tolo neprilygsta ankščiau minėtiems žaidimams, tačiau panašu, kad tokių prekių kaina ateityje tik didės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!