Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/78940/1986-metais-sukurtas-zaidimas-tapo-brangiausiu-istorijoje/spausdinti/

1986 metais sukurtas žaidimas tapo brangiausiu istorijoje?

Publikuota: 2021-07-14 12:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu
1986 metais sukurtas žaidimas tapo brangiausiu istorijoje?

Jeigu reikėtų ieškoti studijos, kuri yra labiausiai susijusi su vaizdo žaidimais, tai tikriausiai daugelis net nesudvejoję pasakytų, kad tai yra „Nintendo“. Įkurta dar 19 amžiaus pabaigoje iš pradžių ji vertėsi kortų gamyba ir pačioje industrijoje debiutavo tik 1971-ais metais. Nuo tada ši įmonė tapo viena iš rinkos lyderių su tokiais visame pasaulyje žinomais projektais kaip „Mario“, „Super Smash Bros.“, „Pokemon“ ar „The Legend of Zelda“. Būtent pastarojo viena iš pirmųjų originaliųjų versijų buvo parduota už sumą, kuri daugelį tikrai privers išsižioti.

Specialioje pakuotėje saugoma „The Legend of Zelda“ kopija praėjusį penktadienį buvo parduota už 870 tūkstančių JAV dolerių arba daugiau nei 730 tūkstančių eurų ir tai tapo brangiausiai parduotu visų laikų vaizdo žaidimu. Iki šiol brangiausias vaizdo žaidimas buvo taip pat „Nintendo“ sukurtas „Super Mario Bros.“, kuris aukcione buvo atiduotas už 660 tūkstančių JAV dolerių. Tiek vieną ir kitą aukcioną organizavo „Heritage Auctions“, kurie sau pasiėmė 20 procentų nuo parduotų žaidimų sumos.

Tiesa, prieš tai brangiausiai parduotos „The Legend of Zelda“ kopijos kaina buvo ženkliai mažesnė. 2020-ųjų rugsėjį ji buvo parduota tik už šiek tiek daugiau nei 50 tūkstančių dolerių, o tai yra už daugiau nei 17-ka tūkstančių mažesnę sumą. Dėl ko dabartinė kaina buvo ženkliai didesnė? Pirmiausia, dabartinė versija buvo įrėminta „Wata“ su didžiausiu įmanomu 9.0 įvertinimu. Be to, tai yra vienintelė kopija iš pačių pirmųjų kada nors išleistų „The Legend of Zelda“ žaidimo dalių. Ši versija buvo leidžiama vos pora mėnesių ir iš karto ją pakeitė naujesnė. Kaip teigia patys aukciono atstovai, rasti tokį žaidimą ir dar neišpakuotą yra beveik neįmanoma.

Žinoma, kad prie tokios kainos prisidėjo ir milžiniškas susidomėjimas „The Legend of Zelda“ franšize , kuris buvo vienas iš pagrindinių faktorių, nulėmusių kainą. Panašu, kad jeigu ji nebus išpakuota (o taip greičiausiai ir bus), tai jos vertė ateityje tik turėtų didėti, nes tikriausiai tokių kopijų yra vos keletas, tačiau tokioje kondicijoje ji buvo vienintelė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!