Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/78933/ivyko-pirmasis-turistinis-skrydis-i-kosmosa-tokia-pramoga-atsieis-200-tukst-euru/spausdinti/

Įvyko pirmasis turistinis skrydis į kosmosą: tokia pramoga atsieis 200 tūkst. eurų

Publikuota: 2021-07-13 21:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Justė Petkevičiūtė
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Užfiksuoti išskirtiniai vaizdai iš pirmojo turistinio skrydžio į kosmosą. Pasauliui iš erdvėlaivio siuntė virš Žemės skriejęs milijardierius Ričardas Bransonas, kuris išpildė pačią didžiausią savo gyvenimo svajonę.

Įvyko pirmasis turistinis skrydis į kosmosą: tokia pramoga atsieis 200 tūkst. eurų
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

70-metis milijardierius Richardas Bransonas kartu su trimis bendrakeleiviais ir dviem pilotais skriejo daugiau nei 80-ies kilometrų aukštyje. Jiems kvapą gniaužia ne tik įspūdingi mūsų planetos vaizdai, bet ir visiškai nauja patirtis – kelias minutes besitęsianti nesvarumo būsena. Tai – pirmasis istorijoje turistinis skrydis į kosmosą.

„Sveikinu visus, kurie sukūrė šį nuostabų dalyką. Sveikinu visą mūsų „Virgin Galactic“ komandą, kurios sunkus darbas leido mums nueiti taip toli“, – sako pirmasis kosmoso turistas Richardas Bransonas.

R. Bransonas apie šį skrydį svajojo nuo vaikystės, o po to, kai prieš septyniolika metų įkūrė savo kosmonautikos bendrovę, kasdien uoliai dirbo, kad svajonė taptų realybe. Britų milijardierius iš kosmoso atsiuntė žinią ir pasaulio vaikams.

„Ei, visi vaikai ten Žemėje. Kadaise buvau vaikas, kuris svajodamas žiūrėdavo į žvaigždes. Dabar jau esu suaugęs ir iš kosminio laivo su kitais nuostabiais žmonėmis žvelgiu žemyn į mūsų gražiąją Žemę. Sakau kitai svajotojų kartai: „Jei mes tai padarėme, įsivaizduokite, ką galite padaryti jūs“, – kalba jis.

Pirmasis turistinis skrydis į kosmosą truko apie valandą, o jį karūnavo sėkmingas grįžimas į Žemę. R. Bransonas sakė, kad tai – su niekuo nesulyginama viso gyvenimo patirtis. Milijardierius žada jau netrukus pradėti organizuoti privačius skrydžius į kosmosą, tiesa, tai bus prieinama tik išrinktiesiems – planuojama, kad toks skrydis vienam asmeniui kainuotų apie 200 tūkstančių eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!