Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/7884/geriausiu-playstation-zaideju-lietuvoje-tapo-moksleivis-is-prienu/spausdinti/

Geriausiu „Playstation“ žaidėju Lietuvoje tapo moksleivis iš Prienų

Publikuota: 2007-05-13 17:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Topo centras, UAB

Šeštadienį Vilniuje pasibaigusio trečiojo nacionalinio moksleivių turnyro „Būk Playstation asas 2007“ nugalėtoju tapo iš Prienų atvykęs Rytis Dereškevičius. Atrankinio bei finalinio turnyro etapų metu virtualiose automobilių ralio trasose jis nugalėjo daugiau kaip 400 varžovų, susirungusius kasmetiniame moksleivių turnyre, kurį jau trečią kartą organizavo prekybos buities technika ir elektronika tinklas „Topo Centras“.

„Mums džiugu matyti tokį jaunuolių susidomėjimą šiuolaikinėmis technologijomis. Ypač stebina jų vikrumas, kurio gali pavydėti ir tikrose trasose rungtyniaujantys profesionalūs ralio lenktynininkai“, - teigė turnyrą organizavusio didžiausio Lietuvoje mažmeninės prekybos buities technikos ir elektronika tinklo „Topo centras“ generalinis direktorius Česlovas Steigvila.

„Būk Playstation asas 2007“

Balandžio pabaigoje prasidėjęs 9-12 metų moksleivių turnyras vyko 23 šalies miestuose. Juose esančiose parduotuvėse „Topo Centras“ treniruotėms bei varžyboms buvo įrengti specialūs žaidimo stendai. Kiekvienoje parduotuvėje vykusiose varžybose buvo išrinkti 3 geriausi žaidėjai, kurie vėliau susitiko Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus regionų pusfinaliuose. Į turnyro finalą Vilniuje pateko po tris geriausius regiono moksleivius.

Finalines moksleivių varžybas virtualiose ralio trasose stebėjo ir vienas geriausių šalies visų laikų lenktynininkų Darius Jonušis.

Turnyre nugalėjusiam R.Dereškevičiui atiteko pagrindinis prizas – žaidimų kompiuteris „Playstation 3“. Be prizų neliko ir kiti turnyro dalyviai. – jiems atiteko dovanų čekiai, MP3 grotuvai, marškinėliai ir kiti „Topo centro“ suvenyrai.

„Viso turnyro metu vyko labai azartiškos varžybos, kuriose netrūko pergalės džiaugsmo ir nusivylimo ašarų. Žaidimo azartu užsikrėtė ne tik vaikai, bet ir juos atlydėję tėveliai, - sakė Č. Steigvila. – Tikimės, kad visi turnyro dalyviai liko patenkinti varžybomis ir dalyvaus jose ateityje“, - teigė jis.

Daugiau kaip prieš dešimtmetį sukurtas žaidimų kompiuteris „Playstation" netruko užkariauti daugelio virtualių pramogų mėgėjų širdis. Šiemet buvo pristatyta jau trečioji šio kompiuterio versija - „Playstation 3". Kompiuterio kūrėja – bendrovė „Sony" – kol kas yra pagaminusi ribotą skaičių žaidimo įrenginių, tad norintiems juos nemokamai išbandyti „Topo Centras“ parduotuvėse įrengė specialius stendus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!