Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/7847/gala-tv-tampa-daugiau-negu-televizija/spausdinti/

GALA TV tampa daugiau negu televizija

Publikuota: 2007-05-09 13:29
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Skaitmeninės internetinės televizijos pradininkė Lietuvoje bendrovė TEO LT, AB (toliau – TEO) vartotojams pasiūlė naujas video paslaugas – virtualų kino teatrą ir žaidimus televizoriuje. Naujovės įdiegtos plėtojant interaktyvios TV televizijos koncepciją „Daugiau nei televizija“.

Paslauga „Virtualus kino teatras“ suteikia GALA televizijos vartotojui galimybę pasirinkti vaidybinius filmus iš siūlomų sąrašo bei peržiūrėti juos patogiu metu. Filmų sąrašas, kuriame dominuos populiarūs JAV ir Europos kino studijų kūriniai, bus atnaujinamas kas savaitę. Vartotojai taip pat galės balsuoti už pageidaujamus matyti filmus tinklalapyje www.gala.lt.

Pasižiūrėti filmą pirmajame internetiniame virtualiame kino teatre Lietuvoje kainuos 5 Lt, tačiau iki birželio 30 d. šiai paslaugai bus taikoma 100 proc. nuolaida.

Dar viena GALA siūloma naujiena – visame pasaulyje sparčiai populiarėjantys žaidimai televizoriuje, kuriuos galima žaisti, pavyzdžiui, reklamos pertraukėlių metu ar laukiant prasidėsiančio filmo. Žaidimų zonoje vartotojų laukia 8 populiarūs žaidimai – tarp jų atminties, logikos lavinimo, kortų žaidimai („Sudoku“, „Memory“ ir kt.). Šiuos žaidimus galima bus žaisti, naudojantis televizoriaus valdymo pulteliu. Mėnesiui leidimas į GALA žaidimų zoną tekainuos 5 Lt. Iki birželio 30 d. už žaidimus, kaip ir „Virtualaus kino teatro“ paslaugą, taip pat nereikės mokėti.

„Plėtodami internetinę televiziją, siekiame išnaudoti jos interaktyvumą ir kitas unikalias savybes, kurios leidžia vartotojams tapti aktyviais TV ir kitokio turinio vartotojais. Turim suvokti, kad šių dienų TV žiūrovai jau yra negrįžtamai paveikti interneto - jie nori patys valdyti turinį, turėti galimybę rinktis iš didelio kiekio informacijos, bet kuriuo metu pasiekti jiems reikalingas žinias ir pramogas. GALA šiuo metu yra vienintelė televizija, kuri gali duoti tokį pasirinkimą“, - teigia TEO LT, AB rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.

N.Ivanausko žodžiais, naujos paslaugos deramai papildys jau egzistuojantį GALA interaktyvumo paketą: jau iki šiol žiūrovai patys galėjo rinktis kai kurių kanalų transliacijos kalbą, užsisakyti papildomų teminių kanalų paketus, naršyti internetą ir skaityti elektroninius laiškus tiesiog televizoriaus ekrane. Bendrovė ir toliau laikysis užsibrėžtos strategijos vystyti GALA pagal „Daugiau nei televizija“ koncepciją.

2006 metų spalį startavusi skaitmeninė internetinė televizija GALA šiuo metu turi 10 000 žiūrovų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!